Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kewell bekrefter Liverpool-overgang

- Jeg har inngått en femårskontrakt med klubben, sier Leeds' Harry Kewell. Agenten avkrefter at avtalen er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kewell har vært et hett samtaletema for flere storklubber, inkludert Manchester United og Barcelona, melder Ananova. Men australieneren sier at det å spille på Anfield var viktigere enn alle pundene som kunne legges på bordet.

- Det var mange gode lag som var aktuelle, men jeg jeg har bestemt meg nå. Jeg vil spille for Liverpool neste år, sier 24-åringen til den australske TV-kanalen Channel Nine.

- Jeg gleder meg til dette. Klubben har en rekke gode spillere, og også unge spillere. Det er noe spesielt med Liverpool, og det er grunnen til at jeg takket ja til tilbudet fra dem, sier Kewell til Sky Sports.

Detaljer angående overgangssummen og kontrakten er ennå ikke offentliggjort, men det ventes atLiverpool vil betale i overkant av 80 millioner kroner (7 mill. pund) for Kewell.

Ifølge Kewells agent, Bernie Mandic, er ikke avtalen klar, melder nettstedet Soccer Age.

Krevde lojalitetsbonus

Det var ventet at Kewell skulle signere for Liverpool i går, men forhandlingene ble forsinket. Ifølge Mirror var grunnen at Kewells agent Bernie Mandic krevde at Leeds skulle betale Kewell lønn for det gjenstående året av kontrakten med Leeds. I tillegg skal Kewell ha krevd 18 millioner kroner i lojalitetsbonus før han forlater Elland Road.

Mandic hevder grunnen til at det har drøyet, er at Leeds har krevd å få mer for 24-åringen, ikke at de har krevd mer penger av Leeds.

- Han har ikke bedt om noen utbetalinger i løpet av siste året. Å hevde noe annet, er løgn, sier Mandic til BBC.

- Det det var snakk om, var summen som skulle betales fra Liverpool til Leeds. Det er nå kommet til enighet om akkurat dette, sier Mandic.

Rasende fans

Australieneren skal ha holdt sine Liverpool-planer hemmelige for omverdenen i seks måneder, melder The Sun. Dette har satt sinnene i kok på Elland Road.

- Harry har snakket om å fornye kontrakten sin med Leeds de siste seks månedene. Nå sier han at han har vært i samtaler med Liverpool i seks måneder, sier lederen for Leeds' supporterklubb, John Boocock, til The Sun.

- Fansen er rasende på Harry for det han nå sier - det er en fornærmelse.

Ifølge agenten skal Kewell ha vært interessert i å bli på Elland Road, men en ny kontrakt ble aldri lagt på bordet.

- Harry elsker fortsatt Leeds. Han ville vært mer enn glad dersom han kunne signert en tilsvarende kontrakt med Leeds som med Liverpool, sier Mandic til BBC.

LIVERPOOL NESTE: Harry Kewell (t.h.) spiller for Liverpool neste sesong. Her i kamp med Tottenhams Dean Richards. <br>Foto: REUTERS/SCANPIX