Kewell slipper bannestraff

Fordi rapporten fra dommer Merk var selvmotsigende.

(Dagbladet.no): Harry Kewell risikerte utestengelse etter at han skjelte ut dommer Markus Merk etter Brasil-kampen søndag. FIFA mislikte utskjellingen sterkt, og krevde en forklaring fra Australia-stjernen.

- Det kokte i topplokket akkurat da. Det er første gang jeg har gjort noe sånt. Det var bare en så stor kamp for oss...jeg mistet hodet, beklaget Kewell overfor media.

I dag fikk Kewell klarsignal til å spille torsdagens uhyre viktige kamp mot Kroatia. Australia trenger uavgjort for å gå videre. Men det var ikke nødvendigvis fordi FIFA sympatiserte så veldig med den angrende synderen at han slipper straff:


- FIFAs disiplinærkomite har besluttet å avslutte etterforskningen på grunn av selvmotsigende rapporter fra dommeren, sier kommunikasjonsdirektør Markus Siegler i en overraskende refsende tone.

Engasjert

Merk dømte EM-finalen i 2004, og er ansett for å være blant verdens beste dommere.

Fotballfeberen herjer «down under» om dagen, og det har gått såpass langt at statsminister John Howard kastet seg inn i debatten om Kewell skulle straffes for banningen.

- Nei, nei, nei, svarte statsministeren, men innrømmet samtidig at han ikke hade fått med seg det som skjedde.

HISSIG: Med pekefingeren i været skrek Harry Kewell noen mindre pene gloser til dommer Markus Merk etter Brasil-kampen. Han slipper straff - fordi Merk er så selvmotsigende. Foto: REUTERS
HISSIG: Med pekefingeren i været skrek Harry Kewell noen mindre pene gloser til dommer Markus Merk etter Brasil-kampen. Han slipper straff - fordi Merk er så selvmotsigende. Foto: REUTERS Vis mer