Keys har sagt opp Sky-jobben

- Jeg gjorde en feil jeg ikke skulle ha gjort.

FØLGER GRAY UT DØRA: Studiovert Richard Keys (t.h.) har sagt opp jobben i Sky Sports dagen etter at ekspertkommentator Andy Gray fikk sparken fra kanalen.Foto: PA Photos/SCANPIX
FØLGER GRAY UT DØRA: Studiovert Richard Keys (t.h.) har sagt opp jobben i Sky Sports dagen etter at ekspertkommentator Andy Gray fikk sparken fra kanalen.Foto: PA Photos/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Richard Keys har sagt opp jobben som studiovert for Sky Sports' fotballsendinger i kjølvannet av at Mail on Sunday publiserte kommentarene han og kollega Andy Gray kom med om den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey i forkant av lørdagens kamp mellom Wolves og Liverpool.

Den profilerte duoen ble i første omgang tatt av lufta i forbindelse med mandagens kamp mellom Bolton og Chelsea. Nå er de begge borte for godt.

- Jeg beklager på det sterkeste bemerkningene jeg kom med, og reaksjonene de skapte. Jeg gjorde en feil jeg ikke skulle ha gjort Jeg har tenkt hardt og lenge før jeg falt ned på avgjørelsen om at det er på tide å komme seg videre, sier Keys i en pressemelding.

Oppsigelsen kommer dagen etter at kollega Gray fikk sparken fra TV-giganten, og blir mottatt med skuffelse fra ledelsens sider.

- Jeg er skuffet over at Richards karriere i Sky ender under disse omstendighetene. Likevel erkjenner Richard at kommentarene han kom med i helgen var uakseptable, og vi har registrert at han har kommet med en uforbeholden offentlig unnskyldning. Vi vil takke ham for hans bidrag til å gjøre Sky Sports til den suksessen det er i dag, sier Sky-sjef Barney Francis i den samme pressemeldingen.

Keys redegjorde for sin versjon av saken i et radiointervju med TalkSport tidligere i dag.

Da antydet han at noen hadde hatt til hensikt å ødelegge for ham og Gray. De to har vært kanalens ansikt utad i et TV-eventyr som begynte med Premier Leagues skapelse i 1992.

- Vi tok feil, dette var feil. Det burde ikke ha skjedd, men det er mørke krefter i sving, sa Keys.

Siden den første avsløringen, har det dukket opp flere opptak av Gray og Keys som ikke var ment for å sendes på lufta.