Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

KFUM ett steg nærmere opprykksdrømmen

Overraskelseslaget KFUM Oslo slo Kongsvinger 2-0 i kvalifiseringen til Eliteserien onsdag.

KÅFFA-HELT: Kristian Brix satte inn 1-0 for KFUM mot Kongsvinger. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix
KÅFFA-HELT: Kristian Brix satte inn 1-0 for KFUM mot Kongsvinger. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix Vis mer

Kristian Brix og Lars Olden Larsen scoret hvert sitt mål for KFUM. I neste kvalifiseringsrunde venter bortekamp mot Start. Kampen spilles kommende søndag. Vinneren av det oppgjøret får et dobbeltoppgjør mot 14.-plassen i Eliteserien 7. og 11. desember.

Det var det nok ikke mange som hadde sett for KFUM-suksessen før sesongen. Den startet Oslo-laget som nyopprykket fra tredje nivå, men etter et forrykende år har de altså fortsatt muligheten til å sikre eliteseriespill i 2020.

Det har derimot ikke Kongsvinger, som etter seier mot Sogndal i forrige runde måtte takke for seg i Oslo.

Brix-mål på andre forsøk

Et drøyt kvarter var spilt da hjemmelaget kom til sin første mulighet. Kristian Brix skjøt fra innenfor 16-meteren, men avslutningen snek seg like utenfor stolpen. Det skulle vise seg å bare være et skremmeskudd. Under ti minutter senere satt den nemlig for Brix.

Stian Sortevik så ut til å forsøke et skudd. Avslutningen endte istedenfor opp som en pasning til lagkameraten, som vendte opp og satte inn 1-0 i det lengste hjørnet.

Kongsvinger hadde mye ball etter hjemmelagets scoring, og de spilte seg også til noen brukbare muligheter. Blant annet fikk Fredrik Pålerud en flott sjanse, men avslutningen fra god posisjon ble blokkert.

Gjestene presset på for utligning etter hvilen, men istedenfor skulle hjemmelaget avgjøre. Larsen avsluttet et fint KFUM-angrep med å sette inn 2-0 et kvarter før slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media