EFFEKTIVITETEN AVGJORDE: KFUM Oslos kaptein Eivind Sæther (t.v.) fortviler etter at Adama Diomande har satt inn 2-0 til Stabæk i kveld. Kampen endte med 3-1-seier til bæringene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
EFFEKTIVITETEN AVGJORDE: KFUM Oslos kaptein Eivind Sæther (t.v.) fortviler etter at Adama Diomande har satt inn 2-0 til Stabæk i kveld. Kampen endte med 3-1-seier til bæringene. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

KFUM-kapteinens stikk til Stabæk etter cupkampen: - Det kan ikke skje

Ikke imponert.

(Dagbladet): Stabæk tok seg greit videre i cupens 2. runde med 3-1-seier borte mot 2. divisjonslaget KFUM Oslo i kveld.

Bæringene scoret på sine to første sjanser på Ekebergsletta i Oslo, men kampen var relativt jevnspilt. Den største forskjellen lå der den gjerne gjør når det er to divisjoner mellom lagene:

I evnen til å få uttelling på egne målsjanser.

- Jeg er fornøyd med alt fram til 3-0, og så er jeg ikke fornøyd med det vi gjør etter det. Da gjorde vi noen bytter, og stoppet å spille på en intelligent måte. Vi tok for mange gale valg, vi ga bort ballen for ofte og vi ga dem en livslinje istedenfor å jakte 4-1, sier Stabæk-sjef Bob Bradley til Dagbladet.

- Husk at dette er cupen. Tre tippeligalag ble slått ut i dag. Jeg synes vi spilte mot et godt lag, og vi vant en god fotballkamp, legger amerikaneren til.

Semifinale i fjor Bradley håpet nå å få en minst like god seiersrekke i cupen som i fjor. Da tapte Stabæk mot Molde i semifinalen.

- Cupen er viktig i Norge. Vi kom langt i fjor, og da var vi utrolig skuffet etter å ha tapt en tøff semifinale mot Molde. Nå skal vi forsøke å komme oss så langt som mulig på nytt. Vi er et lag som stadig utvikler oss, sier han.

KFUM, som topper i 2. divisjon, avdeling 1, skapte like mange sjanser som Stabæk i kveld, men maktet ikke få ballen i nettet før etter 76 minutter, da kampen i realiteten var avgjort.

«Kåffa»-kaptein Eivind Sæther (33) er svært godt fornøyd med måten Oslo-laget framsto på.

- Jeg blir stolt av dette. Vi klarte å spille ut et tippeligalag i store deler av kampen. Jeg synes vi spilte rundt dem sånn vi gjør i 2. divisjon innimellom. For oss var dette et lite eventyr, med 1000 tilskuere og en god kamp mot Stabæk, sier han til Dagbladet.

- Nivåforskjell Midtstopperen trekker fram at nettopp effektiviteten ble avgjørende på Ekebergsletta.

- Jeg tror vi skaper like mange sjanser som dem, og etter spillet så er det helt jevnt. Forskjellen er at et tippeligalag er litt hvassere i avslutningene. Lufta gikk kanskje litt ut av oss etter at de scoret på de to første sjansene sine, mens vi ikke klarte å utnytte våre sjanser. Der er det nivåforskjell, sier han.

Sæther legger imidlertid ikke skjul på at han ikke ble veldig imponert av Stabæk, som ligger på 2. plass i Tippeligaen etter en eventyrstart.

- Stabæk er kjappe og gode framover, men de kommer til å få problemer bakover denne sesongen. Det kan godt hende de senket seg litt fordi dette var en cupkamp, men det så ikke ut som et lag som skal ligge på 2. plass på tabellen. De har for mange svake punkter til det, sier han.

- Du har ikke noe tro på at det beholder 2. plassen ut sesongen?

- Nei, det kan ikke skje. De er ikke gode nok bakover til at det er mulig.

- Brukbar kontroll Stabæk-boss Bradley mener, på sin side, at det var langt mer enn effektiviteten som avgjorde i kveld.

- Vi hadde en del sjanser som vi ikke scoret på også. Tro meg. Greit de bommet på noen, men vi bommet også på en del, sier han.

Bæringenes kaptein, Morten Morisbak Skjønsberg, meenr «de blaa» kontrollerte mot KFUM.

- Vi ville jo helst sette så mange så fort som mulig for å drepe all entusiasmen deres. Jeg synes vi hadde brukbar kontroll fram til 3-0, men vi datt litt ned etter det. Nå handler det om å restituere før kampen mot Vålerenga borte på lørdag, sier han til Dagbladet.

- Er cupen deres sjanse til å vinne noe denne sesongen?

- Det er ikke vits å være med i cupen hvis man ikke vinne den. Jeg har tapt en cupfinale, så det er helt klart morsomst å vinne.

TIDLIGERE LAGKOMPISER: Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg (t.v.) i duell med KFUMs Stian Sortevik, som spilte for nettopp Stabæk i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TIDLIGERE LAGKOMPISER: Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg (t.v.) i duell med KFUMs Stian Sortevik, som spilte for nettopp Stabæk i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer