Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

KFUM presset Vålerenga, men måtte til slutt se seg slått

Tippeliga-laget slet i førsteomgangen.

SENDTE VÅLERENGA TIL FJERDE RUNDE: Deshorn Brown var god, og scora to Vålerenga-mål. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SENDTE VÅLERENGA TIL FJERDE RUNDE: Deshorn Brown var god, og scora to Vålerenga-mål. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• KFUM - Vålerenga 0-2 (0-0)

(Dagbladet): KFUM presset Vålerenga, og bortelaget trengte hele 71 minutter på å score sitt første. Men da Deshorn Brown endelig skulle klare å lure ballen inn bak Lars Hirschfeld, var det etter fantastisk spill av Rasmus Lindkvist i forkant.

Lindkvist fikk en pasning av Christian Grindheim, som så ut som den skulle gå ut av spill. Førstnevnte skrudde opp tempoet, tok igjen ballen ved kortlinja og sendte den inn til Brown. Han raget høyest i feltet, og stanget inn ballen over Hirschfeld.

Etter å ha scoret sitt andre mål etter drøye 80 minutter, sendte han dermed Tippeliga-laget forholdsvis enkelt, på en kveld hvor hele fem andre lag fra den øverste divisjonen røk ut.

Stresset bortelaget Vålerenga startet kampen et ørlite hakk bedre enn hjemmelaget. Likvel viste det seg at det hjelper å være på hugget, og KFUM fikk kampens første muligheter.

Begge kom på frispark etter drøye 20 minutter, og selv om Aslak Falch i Vålerenga-målet reddet begge, ga han retur. Bortelaget så mer og mer stressa ut, og gjorde flere småfeil utover i omgangen.

Ikke før det var spilt 28 minutter kom kampens første store mulighet, da Rasmus Lindkvist prøvde seg på en blanding av innlegg og skudd helt nede i hjørnet av 16-meteren.

Deshorn Brown kom i full fart - men litt for fort for ballen, som snek seg bak ham og ut.

KFUM fortsatte å presse, og stod godt i forsvar. I feltet fylte de opp med omtrent alle på banen, og Brown fant ingen annen vei rundt enn å prøve seg på et brassespark minuttet før pause. Han skal få for forsøket, som snek seg like over tverrliggeren.

VIF tok styringa Hjemmelaget fikk også den første muligheten i andreomgang, men Stian K. Pettersen banket ballen over mål.

Vålerenga styrte andreomgangen, og etter 54 minutter kom de til en ny, stor sjanse da et frispark fra Christian Grindheim traff Simon Larsen i full fart mot mål. Dessverre for Tippeliga-laget gikk skuddet like utenfor.

Fem minutter senere fikk man se Grindheim og Larsens gode samarbeid igjen, men heller ikke denne gangen evnet Larsen å sette ballen inn bak Hirschfeld.

Godt samarbeid Vajebah Sakor kom inn for Herman Stengel i andre omgang, og sammen med Brown var duoen farlig på topp. Blant annet da de hjalp hverandre i feltet etter drøye 67 minutter. Men ei heller denne gangen ble Hirschfeld lurt.

Etter 80 minutter var Stian Sortevik uheldig, da en ball endret retning etter å ha gått mellom bena hans. Den traff Rasmus Lindkvist, som umiddelbart satte fart. Innlegget traff Brown, som sendte ballen forbi Hirschfeld og i mål.

KFUM fikk en stor sjanse da det gjenstod fire minutter av kampen, da Dennis Obeng satte fart inn mot Vålerenga-målet. Der fikk han ballen forbi Aslak Falch i målet, men Vålerenga stoppet ballen før den snek seg i mål.

Minuttet senere kom Niklas Castro inn i 16-meteren, og ble felt. Dommer Sigurd Smehus Kringstad blåste straffe. Det samme gjorde Daniel Fredheim Holm, som ikke klarte å lure Hirschfeld.

- Fornøyd Kjetil Rekdal kunne ikke love Vålerenga-seier da Dagbladet møtte ham tidligere denne uka, men virket lettet da cupavansementet var i bok.

NERVØS? Kjetil Rekdal så nervøs ut under førsteomgangen. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
NERVØS? Kjetil Rekdal så nervøs ut under førsteomgangen. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Jeg er fornøyd med gutta i dag. Men det kunne fort vært 0-1 og vi hadde liggi bakpå, sa Rekdal etter kampen.

KFUM-treneren, Ståle Andersen, var ikke fornøyd. Han følte laget hadde grei kontroll på førsteomgangen, i tillegg til noen minutter ut i den andre.

- Jeg hadde jo et håp i dag. Men så begynner de å rulle over oss i andreomgangen. Det blir tungt, og vi klarer ikke flytte beina. Det var egentlig bare et tidsspørsmål før de fikk sitt første mål, sier Andersen til Dagbladet.

Da det stod 0-0 og hjemmelaget hadde presset godt i de første 45, hadde han et ørlite håp om at det kunne gå. Også at det kunne gå til ekstraomganger.

- Men det er tvilsomt om vi i det hele tatt hadde klart en ekstraomgang. Vålerenga hadde hatt en ekstra hviledag, og gutta var slitne i beina.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!