Eliteserien og OBOS-ligaen må slankes

KFUMs opprykk og lønnstvang beviser at ligastrukturen i Norge er en vits. Stakkars Erik Solér

I OBOS-ligaen må KFUM Oslo nok en gang lønne spillerne sine. Når breddeklubber tvinges til å være toppklubber spiller dagens ligastruktur fallitt.

GRATULERER MED OPPRYKKET: KFUM Oslo er tilbake i OBOS-ligaen, nå for andre gang i klubbens historie. Det er helt fortjent. Men når den norske toppfotballstrukturen tvinger dem til å bli noe de ikke er - en "profesjonell" toppklubb - avslører toppfotballen hva som er et av de store problemene på de to øverste nivåene: For mange lag. Foto: Bilddbyrån
GRATULERER MED OPPRYKKET: KFUM Oslo er tilbake i OBOS-ligaen, nå for andre gang i klubbens historie. Det er helt fortjent. Men når den norske toppfotballstrukturen tvinger dem til å bli noe de ikke er - en "profesjonell" toppklubb - avslører toppfotballen hva som er et av de store problemene på de to øverste nivåene: For mange lag. Foto: Bilddbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALLE DE 32 klubbene innenfor toppfotballparaplyen til NTF – 16 i Eliteserien og 16 i OBOS-ligaen – er per alle oppleste og vedtatte definisjoner toppklubber i norsk fotball.

De må ha spillere på kontrakter.

De må lønne spillerne sine.

I 2015 RYKKET breddeklubben KFUM Oslo opp til nivå to for første gang i klubbens historie. Plutselig var en Norges beste og mest veldrevne breddeklubber – det nærmeste du kommer et mønsterbruk når det gjelder fotballglede og utvikling av unge spillere – en toppklubb mot sin vilje. Ikke sånn å forstå at de ikke ønsket å spille i OBOS-ligaen 2016, selvfølgelig gjorde de det.

Greia var vel heller at de ønsket å være der som seg selv.

En klubb hvis kristne arbeid er viktigere enn resultatene på fotballbanen.

SIST SØNDAG RYKKET KFUM opp i OBOS-ligaen for andre gang. Like blide, like glade og ganske sikkert også en del bedre enn for tre år siden. Men nå som tilbake i 2015 er situasjonen nøyaktig den samme for hovedstadens tredje beste fotballag.

Når OBOS-ligaen 2019 sparkes i gang vil de være en breddeklubb i forkledning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer