POENGTREKK: Den britiske boksestjernen Amir Khan (t.h) mistet VM-titlene sine da han lørdag ble trukket to poeng og tapte med dommerstemmene 1-2 mot amerikanske Lamont Peterson (t.v). Foto: AP Photo/Nick Wass
POENGTREKK: Den britiske boksestjernen Amir Khan (t.h) mistet VM-titlene sine da han lørdag ble trukket to poeng og tapte med dommerstemmene 1-2 mot amerikanske Lamont Peterson (t.v). Foto: AP Photo/Nick WassVis mer

Khan mistet VM-titlene etter poengtrekk

- Det var som om jeg hadde to motstandere inne i ringen.

Den britiske boksestjernen Amir Khan mistet VM-titlene sine da han lørdag ble trukket to poeng og tapte med dommerstemmene 1-2 mot amerikanske Lamont Peterson.

Ringdommer Joseph Cooper trakk Khan ett poeng for dytting i sjuende runde og ett poeng for å slå etter «bryt»-signal i 12. runde. Det ble avgjørende i en kamp hvor en dommer hadde 115-111 til Khan, men de to andre 113-112 til Peterson.

- Det var som om jeg hadde to motstandere inne i ringen. Peterson løftet på meg, og han kom mot meg med hodet stadig lavere. Han var aggressiv, men jeg bokset renere enn ham hele kvelden, sa Khan etterpå.

- Jeg vil ha en omkamp. Jeg visste at det ville bli vanskelig på hans hjemmebane. Det er som å ligge under med to poeng før det starter. Jeg slo ham, men jeg fikk ikke seieren. Flere bokseledere kom til meg og sa at det var en motbydelig avgjørelse.

Peterson, som i oppveksten levde som uteligger i den amerikanske hovedstaden, erobret WBA- og IBF-titlene i lett weltervekt. Han ville ikke si noe om dommeravgjørelsen.

- Jeg er bokser, ikke dommer. Jeg konsentrerte meg om å utføre planen min, sa han.

Khan hadde kommandoen tidlig i kampen og slo ned Peterson allerede i første runde, men Peterson var tøff og kjempet seg inn i kampen ved hjelp av harde kroppsslag som drev Khan tilbake mot tauene.

- Det er en 12 runders kamp, ikke en tre runders kamp. Jeg var ikke bekymret da jeg ble slått ned, sa Peterson.

Khan våknet til dåd igjen mot slutten av kampen, og de siste rundene var tette og jevne.

- Mange så meg som underdog. De trodde ikke jeg hadde sjanse til å vinne. Jeg gir ham gjerne en ny kamp. Han ga meg en sjanse, og jeg vil gjøre det samme for ham, sa amerikaneren.

Khan fikk sitt annet tap som profesjonell, mot 26 seirer. Peterson tok sin 30. seier. Han har en uavgjort kamp og ett tap.

(NTB)