<strong>TØFT Å VÆRE TILSKUER:</strong> Samir Khedira og resten av den tyske benken fortviler - trolig over en forspilt sjanse. Khedira ble skadd under oppvarmingen, og måtte selv ta den tunge avgjørelsen: Han sa fra til Joachim Löw  at han ikke kunne spille VM-finalen. Foto: Marcelo Sayao, EPA / NTB Scanpix
TØFT Å VÆRE TILSKUER: Samir Khedira og resten av den tyske benken fortviler - trolig over en forspilt sjanse. Khedira ble skadd under oppvarmingen, og måtte selv ta den tunge avgjørelsen: Han sa fra til Joachim Löw at han ikke kunne spille VM-finalen. Foto: Marcelo Sayao, EPA / NTB Scanpix Vis mer

Khedira tok sitt livs vanskeligste avgjørelse før finalen

- Jeg kunne ha spilt ti minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tyske midtbanespilleren Sami Khedira skadet seg under oppvarmingen før VM-finalen mot Argentina. Han ga selv beskjed om at han ikke kunne spille.

Khedira var opprinnelig i Tysklands startellever i gårsdagens finale, men mange fikk seg en overraskelse da det var Christoph Kramer som kom utpå banen til kampstart.

Real Madrid-spilleren fortalte i dag at han selv tok avgjørelsen om ikke å spille. Det var ifølge ham selv det vanskeligste han har gjort i sitt liv.

- Jeg kunne ha spilt ti minutter. Kanskje 15, men ikke lenger. Det var den vanskeligste beslutningen i mitt liv å fortelle treneren at jeg ikke kunne spille i det som var en mine største drømmer: VM-finalen, skrev Khedira på sin Facebook-side.

I ettertid er han veldig fornøyd med avgjørelsen han tok. Tyskland slo Argentina 1-0 og ble verdensmester.

- Det ville ikke gjort noen forskjell om jeg spilte ti minutter, noen måtte ha erstattet meg. Det var ekstremt tøft, men det var den beste avgjørelsen jeg kunne tatt for Tysklands seier. Jeg er takknemlig overfor hele laget som vant. Vi hadde en fantastisk dag, skriver Khedira.

Khedira ble i går den tredje spiller som har vunnet mesterligaen og VM i samme år. De to andre er Christian Karembeu (1998) og Roberto Carlos (2002), som også spilte for Real Madrid.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer