Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

KHL-milliardærer vil ha VIF Hockey

Representanter fra Vålerenga reiser til Russland neste uke.

 KHL-forhandlinger:  Representanter for Vålerenga reiser til Russland neste uke for å forhandle om en mulig KHL-deltakelse.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KHL-forhandlinger: Representanter for Vålerenga reiser til Russland neste uke for å forhandle om en mulig KHL-deltakelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen nyheter, som da England-trener Sven-Göran Eriksson ble lurt trill rundt av en avis-sjeik, er nesten for gode til å være sanne. Denne er det ikke.

Tirsdag reiser fire mann fra Vålerenga til Moskva for å ha sitt andre møte. En gruppe styrtrike forretningsmenns norske hockeydrøm står på agendaen.

Det første møtet, introduksjonen som ledet til neste ukes invitasjon, ble holdt i Oslo for to uker siden.

I slutten av september, da litaueren Antanas Sakavickas plutselig dukket opp som KHL-representant i Oslo, ble spekulasjonene om en norsk klubb i den russiske ligaen etter hvert avfeid som bløff, svindel og et forsøk på å føre Vålerenga og norsk ishockey bak lyset.

Omtrent som da den nå nedlagte skandaletabloiden News Of The World lurte England-boss Sven-Göran Eriksson til å tro at en falsk sjeik var villig til å kjøpe Aston Villa og ansette Svennis som manager.

- Vi ble forsøkt lurt, sa Norges Ishockeyforbunds generalsekretær Jon Haukeland til NTB.

I en pressemelding litt seinere utdypet han det med at NIHF kunne bekrefte «at vedkommende (Sakavickas) ikke representerte KHL på noe vis».

Men fredag for to uker siden materialiserte det som bare for noen måneder siden ble sett på som russiske spøkelser seg i Oslo til samtaler med Vålerenga.

Hadde de forhandlingene vært håpløse i form av uoffisielle representanter og russiske krav uten rot i virkeligheten ville du ikke lest disse bokstavene.

Styrtrike finsk-russere I dag kan Dagbladet avsløre at møtet på Aker Brygge gikk så bra at VIF Hockey — etter å ha sjekket, dobbeltsjekket og tenkt seg grundig om før de tenkte seg om en gang til — reiser til Russland med blanke ark og åpent sinn med tanke på klubbens framtid.

I sommer ble det klart at Helsingfors-klubben Jokerit, Finlands rikeste klubb og stolthet, skal spille i KHL fra neste sesong (2014/2015).

Da klubbeier Harry Harkimo solgte 49 prosent i flerbrukspalasset Hartwall Arena, av mange omtalt som den fineste hockeyarenaen i Nord-Europa, ble Jokerit den første nordiske klubben for russernes internasjonale drøm. Kjøperne var tre styrtrike finsk-russere ved navn Gennady Timchenko (president i CSKA), Arkady Rotenberg (styreformann i Dynamo Moskva) og Boris Rotenberg (deleier i CSKA).
Etter hva Dagbladet erfarer er det de samme personene som ønsker å kjøpe seg inn i Vålerenga.

Millioner av euro Hva det betyr økonomisk er vanskelig å si, det blir som å tenke på et tall, men Dabladet har hørt snakk om en inngangsbillett på 10 millioner euro om forhandlingene lander på Vålerengas side.

Oslo-klubben reiser nemlig ikke til Moskva for å selge seg med hud og hår til noen forretningsmenn med milliarder uansett hvilken valuta man snakker om, de reiser fordi muligheten er genuin, eventyret forlokkende og framtidsutsiktene for klassehockey på norsk jord plutselig er muliggjort gjennom KHL-ligaens ekspansive drømmer.

 MØTE I SEPTEMBER:  Generalsekretær i ishockeyforbundet Jon Haukeland (t.h) møtte KHLs representant Antanas Sakavickas (i midten) i september. Foto: HockeyNytt.
MØTE I SEPTEMBER: Generalsekretær i ishockeyforbundet Jon Haukeland (t.h) møtte KHLs representant Antanas Sakavickas (i midten) i september. Foto: HockeyNytt. Vis mer

Men aksjemajoriteten i et eventuelt nydannet VIF-KHL selskap skal minst være som fordelingen i pionerklubben Jokerit — 51—49 i de gamle eiernes favør.

Et VIF Hockey i KHL skal ikke være et selskap styrt av russere.

Vil til Spektrum Blir planene realisert vil ikke VIF Hockey opphøre å eksistere slik vi kjenner dem. De får bare et lag til. Der det beste laget, sannsynligvis med mange russere, spiller i KHL. Og det andre, et lag hvor alle ønsker å kvalifisere seg til KHL-laget, representerer VIF i Get-ligaen.

Jordal Amfi regnes som helt uegnet for en slik satsing. Den er per alle moderne definisjoner uegnet for det VIF Hockey ønsker å være i dag. Så i planene er det meningen at en realisert KHL-drøm skal flytte inn i Oslo Spektrum.

Blir det OL 2022 i Oslo vil arenaproblematikken være løst.

Dagbladet har vært i kontakt med ledelsen i Vålerenga Hockey. De ønsker ikke kommentere Dagbladets opplysninger.

Heller ikke Antanas Sakavickas ønsket å gi noen kommentar på det nåværende tidspunktet.

 VIF-MØTE:  Antanas Sackavickas møtte Vålerengas Jan Tore Kjær i september. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet
VIF-MØTE: Antanas Sackavickas møtte Vålerengas Jan Tore Kjær i september. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!