Kickbokser forbanna på HV

Verdensmesteren kan miste landslagsplassen på grunn av rep-øvelse.

(Dagbladet.no): Morten Spissøy forsvarte VM-tittelen i kickboksing i Dublin forrige helg. Men før verdenscupstevnet i Tyskland må han på rep-øvelse i Heimevernet. Spissøy har søkt om fritak, men har fått to avslag.

- Hadde jeg spilt fotball i Brann, eller tatt VM-gull i langrenn, ville jeg helt sikkert sluppet unna repetisjonsøvelsen. Men siden jeg er utøver i kickboksing tar de ikke samme hensyn, sier Spissøy, til Bergensavisen.

Problemet er at Spissøy er nødt til å levere gode resultater i verdenscupen for å kvalifisere seg til EM. En rep-øvelse i Heimevernet ødelegger hele oppkjøringen, mener han.

- Fire dager uten trening og skikkelig mat vil være ødeleggende, fortsetter Spissøy.

Også landslagssjef Per Andreas Ringsby er i harnisk over det stivbente regelverket til Heimevernet.

- Det er hårreisende. Jeg skjønner ikke hvorfor Forsvaret gjør som de gjør. Det virker som en maktdemonstrasjon, mener han, og hevder Spissøy også står i fare for å miste landslagsplassen om han ikke leverer gode resultater i verdenscupen.

Men distriktssjefen i Heimevernet tar ikke kritikk for måten Spissøy behandles på:

- Vi er satt til å forvalte et regelverk og må behandle alle likt. De samme reglene gjelder for alle idretter. Reglene er greie, sier oberstløytnant Knut-Åge Greve.

Greve understreker at Spissøy kan trene hver eneste dag under øvelsen. Men etter endt tjeneste.

MÅ PÅ REP: Kickbokseren Morten Spissøy får ødelagt oppkjøringen til verdenscupstevnet i Tyskland på grunn av det han mener er forskjellsbehandling av toppidrettsutøvere.