Kienast straffet for rasisme

Må sone tre kamper neste år.

(Dagbladet.no:) Roman Kienast rykket ned med skam da HamKam tapte den siste kampen mot Stabæk hele 1-5.

Så frustrert var østerrikeren på banen at han ropte rasistiske skjellsord til Daniel Nannskog, som raste mot Kienast etter kampen.

- Jeg har aldri hørt på maken på en fotballbane i hele min karriere, sa Nannskog.

Dagen etter var det en angrende synder som fortalte at han hadde kalt Nannskog «you fucking monkey».

Nannskog ferdig med saken

I kveld ble det klart av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har ilagt Kienast en straff på tre kampers karantene.

Utvalget har innhentet uttalelser fra begge spillerne, og Kienast beklaget utbruddet. Nannskog fortalte utvalget at han ser seg ferdig med saken, og dagen etter kampen sa han at det var straff nok at HamKam rykket ned.

Likevel blir Kienast straffet.

MÅ SONE: Roman Kienast er ilagt en karantene på tre kamper, etter at han kalte Daniel Nannskog en jævla ape. Foto: SCANPIX
MÅ SONE: Roman Kienast er ilagt en karantene på tre kamper, etter at han kalte Daniel Nannskog en jævla ape. Foto: SCANPIX Vis mer

Displinærutvalgets leder, Einar Bergum, sier utvalget har lagt stor vekt på at man må slå ned på utsagn som kan oppfattes som sterkt nedsettende, og eventuelt rasistiske. Dette gjelder også i de tilfeller der vedkommende har beklaget seg og hevder at utsagnet ikke var rettet mot hudfarge og opphav.

- Kan ikke tolereres

- Det er selvsagt formildende at Kienast i ettertid har beklaget sitt utsagn. Likevel mener vi at det er viktig å markere at slike utsagn ikke kan tolereres i norsk fotball, sier Bergum.

Generalsekretær Karen Espelund i Norges Fotballforbund er fornøyd med disiplinærutvalgets avgjørelse.

- Sanksjonen er et viktig signal om at vår organisasjon ikke bare har nulltoleranse overfor rasisme, men også i forhold til uttalelser som er sterkt nedsettende og som kan oppfattes som rasistisk, sier Espelund.

Siden HamKam rykket ned må Kienast sone de tre første kampene i neste års 1. divisjon.

RASENDE: Daniel Nannskog freste mot Roman Kienast på Briskeby.