Kihlstedt må vente

Brann-keeper Magnus Kihlstedt må belage seg på et lengre skadeavbrekk enn først antatt. - Det kan godt gå noen uker til, sier trener Teitur Thordarson til Dagbladet.no.

Svensken pådro seg en strekk i cupkampen mot Jotun for halvannen uke siden. Brann-keeperen har allerede mistet to Tippeliga-kamper. Heller ikke søndagens møte med gamle lagkamerater i Lillestrøm får Kihlstedt med seg.

- Han blir ikke klar, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

Etter runden 24. mai tar Tippeligaen fri fram til søndag 10. juni. Mye kan tyde på at Kihlstedt først er aktuell igjen da.

- Man vet aldri med en strekk. Det kan godt gå noen uker til, sier Thordarson.

Både for Brann og Kihlstedt passer skadeavbrekket dårlig. Kihlstedt har takket nei til Branns siste kontraktsforslag og er på jakt etter ny arbeidsgiver. Brann ville neppe sagt nei takk hvis en klubb kom på banen for å kjøpe ut svensken før kontrakten hans går ut etter inneværende sesong.

I Kihlstedt skadefravær får Ivar Rønningen sjansen i mål. I 16. maikampen mot Lyn var Geirmund Brendesæther og Harri Ylönen ute med karantene. Det gjorde at Azar Karadas ble trukket ned som stopper.

- Det er ikke usannsynlig at Azar spiller spiss igjen nå, men det fungerte jo veldig bra defensivt mot Lyn. Laget tas ut først etter trening i morgen, sier Thordarson til Dagbladet.no.

Brann-treneren ser fortsatt på Karadas som spiss.

- Han fortalte i fjor at han ville satse som spiss. Vi har ikke fått noen signaler fra ham på at det har endret seg, sier Thordarson.

Etter Lyn-kampen ble det kjent at Bayern München er et av lagene som følger Brann-talentet. Tyskerne ser på Karadas som en stopperkandidat.

Les siste nytt om Tippeliga-lagene!

Magnus Kihlberg.