Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

KIL ansetter trener for 44 dager

Gustavsson skal til VM.

NYE SJEFER: KIL presenterte i dag sin nye trener Tony Gustavsson (t.h.). Her sammen med klubbens evige assistent, Øyvind Eide. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
NYE SJEFER: KIL presenterte i dag sin nye trener Tony Gustavsson (t.h.). Her sammen med klubbens evige assistent, Øyvind Eide. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kongsvinger bekreftet i dag at svenske Tony Gustavsson er klubbens nye trener, han erstatter Trond Andersen som trakk seg for to uker siden.

Gustavsson skriver under en kontrakt som varer fram til 10. juni. Det er 44 dager til, eller bare drøyt seks uker.

Pussig nok er 44 dager akkurat like mange døgn som Brian Clough hadde i Leeds i 1974, den historien er fortalt i boka og filmen «Damned United».

Årsaken til Gustavssons korte kontrakt er svenskens engasjement som ekspertkommentator for SVT under VM i fotball i Sør-Afrika, skriver KILs hjemmeside.

- Det er viktig å ha fokus på å ta flest mulig poeng. Det er enighet mellom begge parter om å jobbe kortsiktig. Det er viktig å ikke finne unnskylding for å ikke prestere, sier Gustavsson til Glåmdalens nettside.

På spørsmål om han kan fortsette i KIL, svarer den tidligere Hammarby-treneren slik:

- Jeg skjønner at spørsmålet kommer, men det er hypotetisk, og det er disse seks ukene vi nå skal ha fokus på.

Verken KIL eller Gustavsson utelukker at svensken fortsetter etter VM, tabellsituasjon når svensken drar til Sør-Afrika nok avgjørende. Per i dag er det nyopprykkede laget nest sist, med bare én seier.

- Jeg vil ikke spekulere i hvem som er trener etter 10. juni, men Gustavsson er selvsagt en het kandidat, sier KIL-styreleder Vidar Bråten.

36-åringen trente Hammarby fram til august i fjor, men har vært uten jobb siden den gang. Han har tidligere også trent Degerfors i Superettan.

Øyvind Eide har sittet med treneransvaret i det siste, og han fortsetter som assistent under Gustavsson.

KIL ansatte også ny daglig leder i dag, Jo Raabe. Han skal bare fullføre skoleåret som lærer ved Holt ungdomsskole før han starter i jobben, skriver Kongsvinger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!