Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- KIL bør sende Tom en stor blomsterbukett

Eide deler opprykksæren med gamlesjef Nordlie.

TAKKET NORDLIE: Kongsvinger-trener Øyvind Eide (t.h.) gir Tom Nordlie en del av æren for opprykket. Også matchvinner Olav Tuelo Johannesen takker gamletreneren.Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
TAKKET NORDLIE: Kongsvinger-trener Øyvind Eide (t.h.) gir Tom Nordlie en del av æren for opprykket. Også matchvinner Olav Tuelo Johannesen takker gamletreneren.Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

||| KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Sarpsborg 08 3-1 (5-4 sammenlagt).

Med fasit i hånd, er det en lettvinn løsning å si at Tom Nordlie burde holdt seg på Kongsvinger dersom han hadde ambisjoner om å være tippeligatrener i 2010.

Selv om etterpåklokskap som kjent er den mest eksakte formen for vitenskap, var det ingen i KIL som så det som skjebnens ironi at det er de - og ikke Nordlies Fredrikstad - som blir det 16. og siste laget i neste års toppserie.

- Tom skal ha sin del av æren for dette opprykket. Det var han som ledet klubben gjennom vinteren og gjennom 20 seriekamper. Jeg tok bare over det han hadde bygget opp. Derfor bør klubben sende Tom en stor blomsterbukett, sier etterfølgeren Øyvind Eide.

- Evig takknemlig
Med sine 27 år, er han den yngste treneren i norsk toppfotball. Da han gikk ut av Norges Idrettshøgskole (NIH) for tre år siden, var det med en langsiktig plan om å gå i trenerlære de neste 10 årene. Men da Nordlie reiste nedover Glomma til Fredrikstad, fikk Eide plutselig en mulighet til å realisere hovedtrenerambisjonene lenge før forventet. Han føler derfor at han står i takknemlighetsgjeld til Nordlie, som tok ham under sine beskyttende vinger.

- Jeg kommer til å være evig takknemlig for at Tom ga en ung jypling som meg sjansen til å prøve meg, og at jeg dermed fikk mulighet til å gå i lære hos Norges beste trener, understreker Eide, som ikke vet om han fortsetter i jobben når KIL skal prøve seg i Tippeligaen for første gang siden nedrykket i 1999. Hans nåværende avtale går ut i desember.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å fortsette, sier Eide.

Mette på Nordlie

Da Nordlie forlot Kongsvinger i slutten av august, lå laget på tredjeplass i Adeccoligaen med 10 kamper igjen å spille. Det var en plassering laget klarte å opprettholde også under Eides ledelse, noe som ga en kvalifiseringsmulighet glåmdølingene tok godt vare på.

BYTTER PLASS: I etterpåklokskapens navn kunne Tom Nordlie ha vært tippeligatrener i 2010 - i Kongsvinger. I stedet skal han lede FFK på nest høyeste nivå. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
BYTTER PLASS: I etterpåklokskapens navn kunne Tom Nordlie ha vært tippeligatrener i 2010 - i Kongsvinger. I stedet skal han lede FFK på nest høyeste nivå. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

Lagkaptein Roger Risholt mener imidlertid det ikke er noen automatikk i at laget ville ha klart det samme under Nordlie.

- Det er på ingen måte sikkert at vi ville ha rykket opp med Tom som trener, sier Risholt, som forteller om et KIL-kollektiv som følte seg «ganske mette» av Nordlies lederstil mot slutten av gamletrenerens regjeringsperiode.

Likevel understreker Risholt, som har oppgitt nettopp Nordlie som sitt forbilde på KILs hjemmesider, at suksessen på Gjemselund neppe hadde vært mulig uten Nordlies store bidrag siden han kom inn og reddet klubben fra det sikre nedrykk til 2. divisjon i fjor.

- Han la en fantastisk solid grunnmur, mener den tidligere Start-, Tromsø- og Fredrikstad-spilleren.

Målscorer Edier Frejd mener også at klubben var tjent med et trenerskifte, selv om det ikke var uten vemod og motforestillinger at Nordlie hoppet på tilbudet fra FFK.

- Når man får ny trener, skapes det en fornyet tro i spillergruppa. Flere står opp og vil vise seg fram for å få spilletid, samtidig som alle trekker i samme retning for å ta klubben framover, poengterer Frejd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media