KIL frykter ikke for Jensby-millionene

Nordlie-garantistens selskap konkurs.

||| (Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at Kongsvinger-investor Asger Jensbys selskap IT Factory er konkurs, noe som straks førte til at Kurt Asle Arvesens Team CSC-Saxo Bank mister millioner i sponsorstøtte.

Jensby er dansken som tidligere denne måneden gikk inn tungt økonomisk i KIL Toppfotball, blant annet gjennom et nytt investorselskap som sikret Tom Nordlie som ny trener i klubben, samt var med på å sikre pengegarantien NFF krevde for å få fornyet lisens.

Nå vil Asger Jensby trolig tape store summer på konkursen i IT Factory. Direktøren i selskapet, norskfødte Stein Bagger, er på rømmen, anmeldt for underslag av rundt en halv milliard danske kroner.

Likevel frykter ikke Kongsvinger for Jensbys millioner.

- Det første som er viktig å avklare er at IT Factory aldri har vært tiltenkt en rolle i KIL. Asger Jensby går personlig inn i investeringsselskapet rundt KIL, så konkursen i IT Factory skal ikke nødvendigvis ha noenting å si for Kongsvinger , sier daglig leder Ole Jonny Gigernes til Dagbladet.no.

- Samtidig har summene det er snakk om i forbindelse med sykkellaget aldri vært aktuelle for oss uansett, sier Gigernes.

Før han legger til:

- Jeg har ikke snakket med Jensby i dag, men jeg er sikker på at han vil ta kontakt for å klargjøre alt rundt denne situasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ikke overlate kommersiell drift
Tidligere i dag meldte Kongsvinger på sine hjemmesider at klubben velger å droppe planene om å gi investorselskapet som nå opprettes  de kommersielle rettighetene for klubben som først planlagt.

Selskapet skal nå kun overta spillerrettigheter og bistå med kjøp og salg av spillere.

- Det er ut fra et ønske om å bevare en lokal forankring i klubbdriften, sier Gigernes til Dagbladet.no.

- Uten sammenheng med det som har skjedd i dag?

- Grunnen er at det ikke er ønskelig å overføre hele «pakka», men igjen, IT Factory har aldri vært tiltenkt noen rolle i denne sammenheng, sier Gigernes, som likevel innrømmer at dagens hendelser tydeliggjør sårbarheten ved å knytte driften fullt og helt til investorer utenfra.

Jensby er prosjektleder
Planen for Kongsvinger Fotball Invest AS, som investorselskapet etter planen skal hete, var at det etter hvert skulle kjøpe opp hele spillerstallen.

Asger Jensby var tiltenkt rollen som prosjektleder fram til nyttår.

Nå ser KILs daglige leder at Jensby fort kan bli opptatt med andre ting i førjulstida.

- Han har gjort veldig mye jobb for oss allerede, så det er jeg ikke bekymret for. Hvis han trenger tid til annet, så får jeg og andre i KIL-ledelsen fortsette det arbeidet en stund, sier Digernes til Dagbladet.no.

KIL-lederen regner med å snakke med Asger Jensby senere i dag, men gjentar at han ikke ser noen grunn til å frykte at Kongsvingers nye økonomiske hverdag forverres nesten like raskt som den endret seg til det bedre.