KIL kan være konkurs om to uker

Serieavslutningen står i fare.

FORTVILET SITUASJON: Thomas Myhre og Kongsvinger kjemper mot nedrykk. Klubbledelsen kjemper for eksistenset. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FORTVILET SITUASJON: Thomas Myhre og Kongsvinger kjemper mot nedrykk. Klubbledelsen kjemper for eksistenset. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Kongsvinger sliter i bunnen av Tippeligaen og de sliter også kraftig med økonomien.

Nå bekrefter fungerende styreleder Eva Arnseth at situasjonen er svært dramatisk for rødtrøyene.

- Kongsvinger IL er teknisk konkurs. Det betyr at det er innført både betalingsstopp og innkjøpsstopp, sier Arnseth til Nettavisen.

NFF har ikke hørt noe Dette betyr at klubben kan få problemer med å i det hele tatt gjennomføre serieavslutningen. Å reise til bortekamper koster penger. KIL har ikke penger.

- Er der nytt at dere nå er teknisk konkurs?

- Nei, altså, situasjonen er at vi har hatt et styremøte og stoppet alle betalinger over en viss sum, og bedt om betalingsutsettelse hos leverandører. Men du kan si at hvis vi ikke greier å skaffe kapital, er vi konkurs, sier Arnseth til Dagbladet.

- Vi i styret jobber med å få større inntekter og kutte kostnader. Og når vi kommer i mål med det som forventes at vi gjør, så vil vi gå i dialog med kommunen og noen som har sagt at de vil være med å diskutere løsninger.

- Dere er ikke begjært konkurs?

- Nei.

Frist ut måneden Arnseth sier at spillerne foreløpig har fått utbetalt lønn som normalt.

- Men de får ikke lønn i oktober, hvis vi er konkurs.

- Hva er fristen for å skaffe pengene?

- Det er i månedsskiftet. Jeg har et håp om at vi skal klare det, men da må alle være med på laget, også de ansatte.

- Spiller KIL mot Aalesund på søndag?

- Ja, den kampen går som normalt. Vi har noen kroner i kassa, men ikke nok til neste lønning.

NFF ikke informert - Vi kjenner til lagets anstrengte økonomi, men så jeg kjenner ikke til at vi har fått noen henvendelse fra KIL, sier arrangementsansvarlig i NFF, Dag Vestlund, til Nettavisen.

Ifølge NRK sa advokat Geir Langhelle under et klubbmøte i forrige uke at vilkårene for å slå klubben konkurs absolutt er til stede.

Vidar Riseth la opp som spiller tidligere denne sesongen, og er nå markedssjef i klubben. Han sa i forrige uke at han vil auksjonere bort draktene han har samlet inn i løpet av en lang karriere i et forsøk på å redde klubben. Blant trøyene er den han brukte i verdens mest kjente norske fotballkamp - VM-seieren mot Brasil i 1998.

- Alle er innforstått med situasjonen i Kongsvinger, og vi må gjøre det beste ut av det. Vi trenger penger for å redde klubben, og dette er en av ideene som dukket opp da vi diskuterte mulige tiltak, sa Riseth.

Kongsvinger ligger nest sist i Tippeligaen, og må kjempe en knalltøff kamp for å berge plassen. Hvis de får gjennomføre serieavslutningen.

PS! Dersom Kongsvinger ikke overlever, vil de bli den andre toppklubben som går konkurs denne sesongen. Lyn slo seg selv konkurs 30. juni.

HAR IKKE GITT OPP: Fungerende styreleder Eva Arnseth håper fortsatt de kan redde Kongsvinger. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
HAR IKKE GITT OPP: Fungerende styreleder Eva Arnseth håper fortsatt de kan redde Kongsvinger. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer