Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

KIL-opptur med Dybendal

Endelig tok Kongsvinger sine første poeng i årets eliteserie. Og matchvinner Eirik Dybendal skal ha mye av æren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen scoret kampens eneste mål, og var i tillegg en konstant trussel for Moss de siste 45 minuttene. Etter en trist 1. omgang reiste hjemmelaget seg mesterlig og tok sin første seier etter sju poengløse serierunder.

- Det var herlig å bli matchvinner. Dette viser at det er viktig å tørre, selv om du feiler noen ganger, sa dagens mann på Kongsvinger.

Og det var ikke bare Dybendal som strålte. Mest lettet var kanskje KIL-trener Per Brogeland.

Godt for kona

- Nå er jeg noen kilo lettere. Dette var utrolig viktig. Spesielt for spillerne og klubben, men kanskje like viktig for kona mi som får hjem en mann i bedre humør. Et nytt tap nå ville vært så tungt at det kunne blitt i meste laget, siden det er tre uker til neste seriekamp, sa Brogeland.

Før pause kunne Gjemselund gjerne blitt omdøpt til Gjespelund. To halvsjanser fra Moss var den eneste underholdningen publikum fikk. I 2. omgang var det som om et nytt Kongsvinger-lag kom på banen, og Eirik Dybendal spilte hovedrollen.

Etter fem minutter dundret han ballen i stolpen, og fire minutter senere headet han like utenfor etter en fin forsering av Trym Bergman på høyrekanten. Like etter var Bergman på farten igjen, og headingen fra Dybendahl traff tverrliggeren.

Endelig nettkjenning

Så etter 63 minutter fikk Dybendal endelig nettkjenning. Caleb Francis brøt på midtbanen, og sendte ballen til Bergman på høyresiden. Han la perfekt inn til umarkerte Dybendal som dundret ballen i langhjørnet.

Kongsvinger fortsatte å presse, og kunne ha vunnet med flere mål. Moss greide ikke å sette KIL-keeper Ole Arvid Langnes på noen store prøver.

- I beste fall, hvis jeg skal være patriot, kunne vi ha fått med oss ett poeng, sa mossetrener Knut Torbjørn Eggen.

Gjestene hadde sin beste spiller i Leif Erik Andersen. Han ruvet i midtforsvaret.

(NTB)