SUVERENE: Mye RBK-jubel tidlig i kampen mot Kongsvinger på Lerkendal i dag, før elleve minutter var gått sto det 3-0.
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
SUVERENE: Mye RBK-jubel tidlig i kampen mot Kongsvinger på Lerkendal i dag, før elleve minutter var gått sto det 3-0. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIXVis mer

- KIL prøvde, men i dag var vi massive

Eggen fikk en drømmestart da RBK vant 4-0.

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Nils Arne Eggen fikk en drømmestart i comebacket som Rosenborg-trener da laget hans knuste Kongsvinger 4-0 på Lerkendal i kveld.

RBK ledet 3-0 før det var gått elleve minutter, og resten av kampen ble en lek for trønderne.

«Det ska dæm ha, Real Madrid, dæm prøvd», sa Eggen en gang, og på TV 2s spørsmål om hvordan han opplevde oppgjøret i kveld, svarer Eggen i liknende stil:

- Hvordan kampen var? «Så du itj?»

- Det var litt opp og ned, men det var mye bra. Vi kjørte kampen fra start til mål, jeg tror KIL prøvde, men i dag var vi massive. Guttene fortjener veldig ros for vel gjennomført kamp, sier Eggen.

For Tony Gustavson ble det en tøff start på kontraktsforlengelsen.

- Kampen ble avgjort de første 15 minuttene. De første to er ekstremt billige. Rosenborg på bortebane, det er bare å gratulere, vi taper mot et bedre lag, sier han.

Tidlige mål
Allerede etter fire minutter tok altså RBK ledelsen, etter et angrep helt etter sjef Eggens hjerte.

FORNØYD: Det manglet ikke på engasjement hos Nils Arne Eggen, til tross for den tidlige ledelsen.
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
FORNØYD: Det manglet ikke på engasjement hos Nils Arne Eggen, til tross for den tidlige ledelsen. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer

Mickael Dorsin forserte langs venstrekanten, fikk lagt inn i midten, der Fredrik Winsnes til slutt kunne plassere ledermålet i nettet.

Lerkendal-publikummet hadde så vidt satt seg da Oscar Frejd snublet Rade Prica overende inne i feltet, og Steffen Iversen satte enkelt inn 2-0.

Ciljan-suser
Da smilte Nils Arne Eggen godt, og bedre skulle det bli.

Per Ciljan Skjelbred har kanskje ikke funnet seg helt til rette under Erik Hamrén, men etter elleve minutter under Eggen var til og med målformen tilbake for midtbanejuvelen.

Skjelbred prikket inn Rosenborgs tredje fra tjue meter, og Rosenborg kunne ta foten litt vekk fra gasspedalen - uten at det slapp KIL nevneverdig inn i kampen.

Skjelbred hadde byttet indreløperplass med Fredrik Winsnes, og det var et «godfotgrep» som skulle legge til rette for at landslagsspilleren kunne gå inn i banen og avslutte med høyrefoten.

— Jeg ble litt mer med i spillet nå. Det er litt annerledes fotball, fort rett fram. Utrolig artig at vi skapte så mye sjanser, spilte direkte, scoret mål og kom rundt på kantene, sier Skjelbred ifølge NTB.

Resten av første omgang ble en transportetappe for hjemmelaget foran 19310 tilskuere på Lerkendal. Kongsvinger skapte ikke en eneste målsjanse, og med bedre uttelling kunne RBK ledet med utklassingssifre ved pause.

Leder serien
Om Kongsvinger hadde planlagt en gjenreisning etter pause, fikk de kalddusjen etter bare noen minutter.

HYLLET: En beveget utgående trener Erik Hamren ble takket av fra Lerkendalpublikumet i pausen.
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
HYLLET: En beveget utgående trener Erik Hamren ble takket av fra Lerkendalpublikumet i pausen. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer

47 av dem sto på klokka da Rade Prica vant duellen med en feilberegnende Thomas Myhre og co inne i feltet etter en corner, og spissen satte den definitive spikeren i kista med et sikkert hodestøt.

Mikael Dorsin headet inn det mange trodde var 5-0 til Rosenborg like før slutt, men scoringer ble annullert for offside, en riktig avgjørelse av dommertrioen.

Rosenborg hadde full kontroll defensivt gjennom hele kampen, og med bedre samhandling offensivt kunne det blitt kalassifre i Eggens debut.

Men flere mål ble det ikke i Trondheim-sola, Rosenborg klager nok ikke over det, som serieleder inn i VM-pausen.