OPPGITT: Spillertalsmann Thomas Myhre liker dårlig at lønnsutbetalingene denne måneden har latt vente på seg.Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
OPPGITT: Spillertalsmann Thomas Myhre liker dårlig at lønnsutbetalingene denne måneden har latt vente på seg.Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

KIL-spillerne har ikke fått lønn

- Svært uheldig, sier Thomas Myhre.

||| (Dagbladet): En drøy uke etter at kommunen bestemte seg for å redde Kongsvinger fra konkurs, kommer klubbens økonomiske problemer igjen til overflaten.

Ifølge TV 2 har ikke spillerne fått lønn denne måneden.

- Vi har ikke fått lønn, nei. Her er en ordning med etterskuddsvis utbetaling så lønnen for september som skulle kommet inn på konto 10. oktober, den har uteblitt, sier spillertalsmann Thomas Myhre, som er oppgitt over arbeidsgiveren.

- Det sier seg jo selv, her er det flere som ikke har flust med penger og får problemer med private forpliktelser. Dette er selvfølgelig svært uheldig. Og midt opp i dette her skal vi forsøke å ha full fokus på å berge plassen i Tippeligaen, sier Myhre.

KIL-styreleder Eva Arnseth har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld, men administrasjonssekretær Patrick Holtet sier til TV 2 at spillerne skal ha fått beskjed om at lønn er på vei.

Kongsvinger kommune sa, med seks mot to stemmer, ja til å bidra i redningsaksjonen for å unngå konkurs i KIL Toppfotball, og gikk inn med to millioner kroner - under visse forutsetninger.

KIL Toppfotball må enten øke inntektene eller redusere kostnadene i størrelseorden 2.2 millioner kroner, det skal velges et nytt styre og klubbens hovedsponsorer må bidra med én million kroner for å sikre positiv egenkapital, samtidig som de forplikter seg til å videreføre støtten«på samme nivå som de senere år» også i 2011 og 2012.

Spillerne sa nei til det foreslåtte lønnskuttet før redningspakken kom, og gikk i stedet med på å bidra gjennom dugnadsarbeid.