KIL utliknet mot Kjelsås: 2-2

Kvalifiseringskampen mellom Kongsvinger og Kjelsås endte 2-2. Etter første omgang ledet Kjelsås 2-1. Hjemmelaget utliknet da det gjensto 13 minutter av kampen.

Med dagens resultat på Gjemselund har Kjelsås det beste utgangspunktet foran returoppgjøret på Kjelsås lørdag. Med seier, 0-0 eller 1-1 er Oslo-laget på plass i Eliteserien på bekostning av Kongsvinger, som da rykker ned til 1. divisjon. Kjelsås gikk til pause med 5-2 i målsjanser. Oslo-laget tok ledelsen da Kongsvinger-målvakt, Ole A. Langnes slurvet med et utspill. Det resulterte i at Kjelsås's Stian Theting scoret fra 40 meter.

Ole Petter Skonnord la på til 2-0. Scoringen kom etter en lang ball inn i feltet foran Kongsvinger-målet der Knut Hebak headet ned til Skonnord.

Kongsvinger reduserte på straffespark ved Trym Bergman.

Ett minutt etter straffesparket var Kongsvinger nær på å utlikne ved Andre Schei Lindbæk. Kjelsås hadde et par muligheter til å øke ledelsen. Både Stian Hagelund og Petter Sørensen var nære på å score. Kjelås var stadig på hugget, og så ut til å styre mot opprykk til Eliteserien. Men så, i det 77. minutt, utliknet KIL ved Marius Gullerud. Han ble spilt fri av Harald Martin Solberg og kunne bare runde Kjelsås-målvakt Steinar Brun og sette ballen i tomt mål. Vidar Evensen hadde en stor mulighet til å avgjøre for Kongsvinger på overtid. Etter et hjørnespark endte imidlertid hans skudd over.

Det var tung og bløt bane på Gjemselund i Kongsvinger. 2.016 tilskuere så kampen. Og de og mange andre kan glede seg, for som det ble opplyst på Gjemselund etter dagens kamp: Det blir dansegalla i Kongsvinger lørdag - uansett resultat av returoppgjøret på Kjelsås!