TIL SYKEHUS: Aleksander Aamodt Kilde kom bakpå i hoppet over Russi-spranget på Kvitfjell lørdag. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: Aleksander Aamodt Kilde kom bakpå i hoppet over Russi-spranget på Kvitfjell lørdag. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB ScanpixVis mer

Kilde til sykehus etter stygt fall i Kvitfjell

Har vondt i en fot.

Aleksander Aamodt Kilde kom bakpå i hoppet over Russi-spranget på Kvitfjell lørdag. Han falt stygt og ble sendt til sykehus for sjekk.

Han reiste seg opp og gikk fra bakken på egne bein etter fallet, men TV-bildene viste helt tydelig at han haltet og hadde vondt i venstrebeinet.

Det er annen gang denne sesongen at Kilde faller i et utforrenn i verdenscupen. Han gikk også over ende i rennet i Val Gardena like før jul. Det gjorde at han var ute i over en måned. Han kom tilbake og rakk å stille i VM, men etter lørdagens uhell på Kvitfjell kan det være fare for at sesongen er over for i år.

- Kilde blir sendt til sykehus for en sjekk. På den måten håper vi å få vite med sikkerhet hva dette dreier seg om. Han har vondt i den samme foten som han skadd i Val Gardena, og han sier smertene er de samme. Det kan være en fare for at sesongen er over for ham, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB på Kvitfjell lørdag.

Sammen med Kjetil Jansrud var Kilde eneste nordmann til start lørdag.

(NTB)