- Kilden er relevant og sitert rett

NRK-sjef Bjerkaas om påstandene om norsk skidop på 90-tallet.

VISER FINSK DOP-DOKUMENTAR: Til helga viser NRK den finske dokumentaren der det blant annet hevdes at norske skiløpere dopet seg på 1990-tallet. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas sier NRK har undersøkt at den anonyme kilden finnes, er relevant og rett sitert. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
VISER FINSK DOP-DOKUMENTAR: Til helga viser NRK den finske dokumentaren der det blant annet hevdes at norske skiløpere dopet seg på 1990-tallet. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas sier NRK har undersøkt at den anonyme kilden finnes, er relevant og rett sitert. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en finsk dokumentar som skal sendes på norsk TV i helgen, kommer det påstander om at norske langrennsløpere dopet seg på 1990-tallet. Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas vet hvem kilden er.

Dokumentaren «When heroes lie» skal sendes på NRK2 lørdag. Regissør Arto Halonen hevder at en sentral kilde i norsk langrenn har fortalt om omfattende dopingmisbruk blant norske løpere, melder NRK.

- Alt den anonyme, norske kilden sier, stemmer overens med det de andre, åpne kildene våre har sagt. Det er ikke noen forskjell på det han sier, og det kildene våre fra andre land forteller, sier Halonen.

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas i NRK forteller at han vet hvem kilden er. Han vil ikke vurdere troverdigheten til kilden, men sier at den er relevant.

- Vi måtte forsikre oss om at kilden finnes, at kilden er relevant og at kilden er sitert rett. Det har vi gjort, sier Bjerkaas.

Både Bjørn Dæhlie og skipresident Erik Røste avviser påstandene om norsk dopingmisbruk fra den finske regissøren.

- Det er sjokkerende påstander og hinsides det livet vi levde, sier Dæhlie til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer