Kilder til Dagbladet: Bjørnebye nærmer seg lederjobben i Rosenborg

På vei bort fra sentral NFF-stilling.

NY RBK-TOPP: Kilder opplyser til Dagbladet at Stig Inge Bjørnebye vil bli presentert som ny sportslig leder i Rosenborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
NY RBK-TOPP: Kilder opplyser til Dagbladet at Stig Inge Bjørnebye vil bli presentert som ny sportslig leder i Rosenborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Rosenborg har brukt god tid på å finne Erik Hoftuns etterfølger. Nå nærmer løsningen seg. Kilder opplyser til Dagbladet at det er en gammel Rosenborg-back som er på vei tilbake til Lerkendal:

Bare detaljer skal gjenstå før Stig Inge Bjørnebye blir presentert som klubbens sportslige leder.

Bjørnebye kom fra Kongsvinger til Rosenborg før 1992-sesongen, men forlot Tippeligaen til fordel for Premier League og Liverpool i 1993. Hedmarkingen - som endte med 75 landskamper og 1 scoring totalt - kom tilbake til Rosenborg på en låneavtale i 1994, før han dro tilbake til England igjen.

Var RBK-vara På Rosenborgs årsmøte i 2011 ble han valgt inn som varamedlem i klubbens styre, men seinere samme år ble han ansatt som utviklingsansvarlig for barne- og ungdomsfotball i Norges Fotballforbund. Dermed takket han nei til gjenvalg i RBK-styret i 2012.

I 2013 ble Bjørnebye - som også har vært assistenttrener for A-landslaget og hovedtrener for Start i Tippeligaen - ansatt i den nyopprettede stillingen som utviklingssjef i NFF.

- Snarlig løsning Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, vil ikke kommentere Bjørnebyes - eller andres - navn overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer