NY RBK-TOPP: Kilder opplyser til Dagbladet at Stig Inge Bjørnebye vil bli presentert som ny sportslig leder i Rosenborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
NY RBK-TOPP: Kilder opplyser til Dagbladet at Stig Inge Bjørnebye vil bli presentert som ny sportslig leder i Rosenborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

Kilder til Dagbladet: Bjørnebye nærmer seg lederjobben i Rosenborg

På vei bort fra sentral NFF-stilling.

(Dagbladet:) Rosenborg har brukt god tid på å finne Erik Hoftuns etterfølger. Nå nærmer løsningen seg. Kilder opplyser til Dagbladet at det er en gammel Rosenborg-back som er på vei tilbake til Lerkendal:

Bare detaljer skal gjenstå før Stig Inge Bjørnebye blir presentert som klubbens sportslige leder.

Bjørnebye kom fra Kongsvinger til Rosenborg før 1992-sesongen, men forlot Tippeligaen til fordel for Premier League og Liverpool i 1993. Hedmarkingen - som endte med 75 landskamper og 1 scoring totalt - kom tilbake til Rosenborg på en låneavtale i 1994, før han dro tilbake til England igjen.

Var RBK-vara På Rosenborgs årsmøte i 2011 ble han valgt inn som varamedlem i klubbens styre, men seinere samme år ble han ansatt som utviklingsansvarlig for barne- og ungdomsfotball i Norges Fotballforbund. Dermed takket han nei til gjenvalg i RBK-styret i 2012.

I 2013 ble Bjørnebye - som også har vært assistenttrener for A-landslaget og hovedtrener for Start i Tippeligaen - ansatt i den nyopprettede stillingen som utviklingssjef i NFF.

- Snarlig løsning Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, vil ikke kommentere Bjørnebyes - eller andres - navn overfor Dagbladet.

- Men er det lenge til dere har ansatt ny sportslig leder?

- Nei, det er ikke lenge til.

- Kan det komme en presentasjon i dag (fredag)?

- Ja, svarer Koteng.

• Dagbladet har vært i kontakt med Stig Inge Bjørnebye fredag ettermiddag, men han ønsker ikke å gi kommentarer i forbindelse med RBKs ansettelsesprosess.