TRENER PÅ ULLEVAAL: Sander Berge og Norge forbereder kamp i VM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENER PÅ ULLEVAAL: Sander Berge og Norge forbereder kamp i VM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan fredag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Landslaget: Sander Berge og Sevilla

Kilder til Dagbladet: Sevillas bud på Sander Berge blankt avvist

Og det kan Vålerenga være glad for.

SANDVIKA (Dagbladet): Slik situasjonen står i dag, blir Sander Berge (19) ikke Sevilla-spiller. Dagbladet får opplyst fra informert hold at Berges belgiske klubb - Genk - har avslått budet fra den spanske klubben.

Sevilla skal være villig til å bla opp 112 millioner kroner for den norske midtbanespilleren. Genk mener - etter det Dagbladet får opplyst - at Berge er verdt mye mer.

«Kommenterer ingenting rundt dette nå. Regner med du forstår det», skriver Berges agent, Mike Kjølø, i en tekstmelding.

Overgangsvinduet stenger ved midnatt fredag, under to timer etter VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan.

«Småpenger»

Etter det Dagbladet forstår er omkvedet i Genk at de kan få langt mer for landslagsspilleren i England, hvis en Premier League-klubb biter på. Genk vet at 15 millioner pund - eller 150 millioner kroner - er «småpenger» for en Premier League-klubb.

IMPONERER: Store og sterke Sander Berge (til høyre) har vært strålende etter at han kom til Genk i Belgia i januar. Foto: NTB Scanpix
IMPONERER: Store og sterke Sander Berge (til høyre) har vært strålende etter at han kom til Genk i Belgia i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvis Sevilla ikke høyner budet, hvilket er lite trolig, skjer det ikke noe med Berge før eventuelt i neste overgangsvindu i januar. Til Dagbladet sier den fremadstormende unggutten på 196 centimeter:

- Jeg kjenner ikke altfor mye til det der. Jeg har ingen daglig dialog med Genk om den biten. Jeg forholder meg til at jeg er på landslagssamling, og at jeg er Genk-spiller i dag. Det er fokuset mitt, helt til noe annet blir en realitet.

- Ingen kommentar

Et eventuelt salg av Berge fra Genk er noe toppsjefene i Vålerenga ser på med spenning. Berge var i klubben fram til januar. Låst inne i et skap på Valle ligger en konfidensiell avtale om videresalg.

- Ingen kommentar, sier tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal om avtalen. Da Berge gikk fra Asker til Vålerenga i 2015, skal andelen av et videresalg ha ligget på 20 prosent. Har Vålerenga sikret seg noe av det samme, kan et salg på 150 millioner kroner bety 30 millioner rett på konto.

Dette er store penger for en klubb i Eliteserien.

Mange tilfeldigheter

Rekdal er ikke overrasket over at en spansk storklubb fatter interesse for Berge.

- Jeg er ikke overrasket ut ifra prestasjonene han har hatt. Jeg har sagt det fra dag én når det gjelder ham: Dette er ikke overraskende, sier Rekdal til Dagbladet.

- Han har mange år foran seg der han kan utvikle seg videre. Og så spørs dette med skader og trenere - det er mange tilfeldigheter som kan slå positivt eller negativt ut. Men akkurat nå gleder vi oss over at en norsk spiller et attraktiv for en sånn klubb.

Smigret

Berge innrømmer at han er smigret over interessen fra Sevilla. Forrige sesong endte klubben på fjerdeplass. To runder ut i denne sesongen ligger laget på niendeplass.

- Det er en kjempeanerkjennelse. Det er moro når klubber viser så stor interesse. Det er noe du tar med deg i hverdagen, sier 19-åringen.

- Med ekstra hard jobbing kan du nå langt. Men først og fremst har vi to morsomme utfordringer på landslaget nå (Aserbajdsjan og Tyskland). Det er to kule kamper som vi gleder oss til, påpeker han.