Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Killi nest best etter første slopestyleomgang

Norske Johanne Killi kjørte ned til en foreløpig andreplass etter første kvalifiseringsomgang i slopestyle. Tiril Sjåstad Christiansen er nummer ti.

NEST BEST: Norske Johanne Killi er nest best etter første slopestyleomgang. Foto: / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
NEST BEST: Norske Johanne Killi er nest best etter første slopestyleomgang. Foto: / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-debutant Johanne Killi hadde ingen problemer da hun kjørte ned som femtende startende i Pyeongchang. Med god gjennomføring både på railene og i hoppene kunne hun innkassere 87,80 poeng av 100 mulig. 20-åringen fra Dombås var beste kjører da hun krysset mållinjen, men ble senere skjøvet en plass ned av svenske Emma Dahlström.

Christiansen var uheldig på en av railene tidlig i sitt første run og måtte ta til takke med 55,80 poeng i den første av de to kvalifiseringsomgangene. Den norske 22-åringen var også med til OL i Sotsji for fire år siden, men en skade gjorde at hun dessverre ikke fikk stilt til start den gangen. Hun har vunnet X Games i slopestyle i Aspen i USA og har seks verdenscupseire i øvelsen.

Det var flere knall og fall i den første omgangen, både på hoppene og ski som tilsynelatende hektet på railene. Dermed ligger Christiansen på en tiendeplass så langt, til tross for problemet hun fikk i første halvdel av løypa.

Emma Dahlström leder etter første run med 91,40 poeng. Regjerende olympisk mester Dara Howell fra Canada hadde ingen god runde og gikk i bakken bakover fra en rail. Dermed havnet hun i bunnsjiktet sammen med de mange andre kjørerne som ikke kom seg ned bakken uten å gå over ende.

Det er 23 kjørere som stiller i kvalifiseringen lørdag morgen, der den beste av to omganger teller. De 12 beste går videre til finalen, som kjøres senere på dagen. Det er tre finaleomganger, og igjen er det bare det beste resultatet som teller for hver kjører.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!