Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Killi og Christiansen til slopestylefinalen

Begge de norske kjørerne gikk til finale etter kvalifiseringen i slopestyle. Tiril Sjåstad Christiansen kom på andreplass, mens Johanne Killi ble nummer tre.

VIDERE: Johanne Killi kom seg videre til finalen i slopestyle. Foto: REUTERS/Issei Kato
VIDERE: Johanne Killi kom seg videre til finalen i slopestyle. Foto: REUTERS/Issei Kato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christiansen lå på en beskjeden tiendeplass med 55,80 etter første omgang, der hun fikk problemer på en rail tidlig i sitt run og ble straffet av dommerne. I neste runde satt dermed triksene som et skudd – både på rails og hopp. Dermed ble det 89 poeng som ble 22-åringens tellende poengsum. Det holdt til finaleplass med god margin.

– Før det første runet var jeg så nervøs at jeg trodde jeg skulle spy. Nå er jeg bare så glad. Ubeskrivelig lettet. Det første runet gjør noe med hodet ditt, sier Christiansen til NTB etter det andre runet.

Sterk OL-debut

OL-debutant Killi sikret seg en god poengsum allerede i første gjennomkjøring i Phoenix Park. 20-åringen fra Dombås kjørte ned til en foreløpig ledelse med 87,80 poeng av 100 mulige, men ble senere skjøvet en plass ned av svenske Emma Dahlström i samme omgang. I andre run tok hun ingen sjanser. Dermed ble hennes første run det beste, og det holdt altså til en tredjeplass.

Dahlströms 91,40 poeng fra første run var det beste resultatet i kvalifiseringen. Regjerende olympisk mester Dara Howell fra Canada havnet i bunnsjiktet da hun falt bakover fra en rail i første omgang. Med fall også på det siste hoppet i andre omgang røk håpet om en finaleplass for Howell.

Tre finaleomganger

Det var flere knall og fall blant de 23 kjørerne som stilte i kvalifiseringen lørdag formiddag. Både ski som hektet seg fast på railene og uheldige landinger etter hopp sendte kjørere over ende.

Etter to omganger der den beste omgangen teller, var det tolv som gikk videre til finalen, som kjøres senere på dagen. Det er tre finaleomganger, og igjen er det bare det beste resultatet som teller for hver kjører.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!