KILs Karim mister arbeidstillatelsen

Kongsvingers talentfulle ghaneser Abdul Karim Ahmed har fått avslag på søknaden om ny arbeidstillatelse etter at KIL rykket ned i 2. divisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går fikk KIL Toppfotballs leder Petter Nordstrøm den dårlige nyheten fra Utlendingsdirektoratet (UDI), skriver Glåmdalen. Nordstrøm varsler at klubben vil anke avgjørelsen, men det viser seg at dette kan bli vanskelig.

For fotballspillere fra utenfor EØS-området gis det normalt bare arbeidstillatelse om de spiller i en av de to øverste divisjonene - Tippeligaen eller 1. divisjon. Den elegante KIL-midtstopperen er for tiden hjemme i Ghana, og kjenner ennå ikke til avslaget.

- Vi må få gitt Karim beskjed. Så får vi se hva vi gjør videre, men uansett blir saken anket, sier Nordstrøm.

Karims arbeidstillatelse går ut ved nyttår, etter at han har spilt i Norge i fire år.

- Er det gitt avslag på en søknad skal det mye til for å få forandret den, sier informasjonsrådgiver Are Sauren i UDI.

En annen problemstilling er at Karims kontrakt med KIL går ut 1. august 2002, og med nedrykk og lønnskutt spørs det uansett om han vil bli i Kongsvinger. En løsning kan være at KIL får solgt ham til en klu bb i Tippeligaen eller 1. divisjon.

- I så fall må han sende inn en ny søknad, og da oppfyller han jo de krav UDI stiller, sier Are Sauren til Glåmdalen.

(Dagbladet.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer