FULL KRISE: 

Kongsvinger står i fare for å rykke ned. Økonomien i klubben er elendig. Mame Niang og de andre spillerne må belage seg på lønnskutt. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix.
FULL KRISE: Kongsvinger står i fare for å rykke ned. Økonomien i klubben er elendig. Mame Niang og de andre spillerne må belage seg på lønnskutt. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix.Vis mer

KILs kriseplan: Halvere spillernes lønninger

Forrige fredag sa spillerne nei til kutt på 25 prosent.

||| Kriserammede Kongsvinger gjør alt for å unngå skifteretten. Halverte spillerlønninger neste år er en realitet dersom økonomigruppa får det som den vil.

Glåmdalen skriver at klubben jobber med tre ting: Reduksjon av lønnskostnadene, få inn frisk kapital samt øke inntektene.

- Vi gjør dette arbeidet på grunn av hjertene som banker for KIL, men vi må bruke hodene. Det betyr at vi primært må tenke klubbens videre eksistens, sier Jens Njøsen.

Han er talsmann for gruppen som har fått utvidede fullmakter av klubbens styre. Njøsen var daglig leder i klubben fram til våren 2008. Siden har både Ole Jonny Gigernes, Henrik Mohn og Jo Raabe hatt oppgaven.

Forrige fredag sa en samlet spillergruppe nei til 25 prosents kutt i lønn. Klubben må kutte utgiftene drastisk, og spillerne tvinges trolig til å ta sin del av nedskjæringene på Gjemselund.

- I en slik prosess kommer vi ikke utenom personalkostnadene. Vår oppgave og mandat er å rette opp igjen den skakk-kjørte økonomien, og vi står overfor tre alternativer; konkurs, spill i eliteserien eller 1. divisjon neste år, eller spill i 2. divisjon, påpeker Njøsen overfor Glåmdalen.

Han har fått med seg Asger Jensby, Bård Nordvang, Atle Paulsrud, Bård Nordvang, Atle Paulsrud, Bjørn Berntsen og Kari Andreassen i oppryddingsarbeidet.

Posten til spillerlønninger er foreslått halvert fra 11,5 millioner kroner til 5,4 millioner neste år.

Utgiftene på trenersiden skal også ned. I 2009 hadde KIL lønnsutgifter på 3,7 millioner kroner. Medieinntektene er også ventet markant ned. Talsmann og keeper Thomas Myhre forteller til lokalavisen at spillerne ikke har hørt noe fra styret etter at spillerne avviste lønnskutt forrige fredag.

(NTB)