Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball:

Kim (27) sjokkerer klubben og sier fra seg millioner: - Første gang jeg ville slutte var jeg 14 år

Rhein-Neckar Löwen mister sin svenske superstjerne Kim Ekdahl Du Rietz. Han legger opp.

LIKER IKKE HÅNDBALL: Kim Ekdahl Du Rietz avslutter kontrakten med Rhein-Neckar Löwen tidlig og slutter som håndballspiller. Foto: NTB Scanpix/Ronny Hartmann/dpa-Zentralbild
LIKER IKKE HÅNDBALL: Kim Ekdahl Du Rietz avslutter kontrakten med Rhein-Neckar Löwen tidlig og slutter som håndballspiller. Foto: NTB Scanpix/Ronny Hartmann/dpa-Zentralbild Vis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at Sveriges 27-årige håndballstjerne Kim Ekdahl Du Rietz legger opp etter sesongen - til tross for at han ifølge kjennerne er bedre enn noensinne.

I et interjvu med Aftonbladet forklarer en åpenhjertig Rhein-Neckar Löwen-spiller at han har hatt lyst til å slutte lenge.

- Jeg hadde ingen ambisjoner med håndballen. Første gangen jeg ville slutte var jeg 14 år, og jeg vurderte det helt seriøst. Jeg ville heller spille basket med kompisene mine. Men så begynte jeg å tjene litt penger på håndballen da jeg var 16. Det ene førte til det andre, og så sluttet jeg å stille spørsmål ved det, sier 27-åringen.

- Jeg syns ikke det er noe gøy, enkelt og greit. Det er ikke vanskeligere enn det. Jeg har ikke lyst. Mange vet at håndball aldri har vært mitt kall. Det gikk bare jækla bra da jeg var ung, og så ble det sånn. Men de siste årene har jeg ikke hatt det moro. I årevis har jeg kjent om morgenen at «hva faen, skal jeg spille håndball i dag igjen». På kampdager har jeg tenkt «kan ikke bare denne matchen være over», sier Kim Ekdahl Du Rietz, som forteller at han hver eneste gang han har kommet tilbake til trening etter sommerferie, har begynt å telle ned til ferie igjen.

Gir opp millioner

27-åringen sluttet på landslaget i 2014, den gangen sa han det var for å spare et vondt kne, men sannheten er at han ikke hadde lyst til det heller, sier han.

Du Rietz forteller også at klubben har forsøkt å overtale ham til å fortsette gjentatte ganger, men uten hell.

Samtidig vedgår han at inneværende sesong trolig er hans beste noensinne, blant annet illustrert over at han har scoret tredje flest spillemål i Bundesliga denne sesongen.

Du Rietz forlater nå også et par millioner i lønn etter skatt, ifølge Aftonbladet.

- Ja, og det har vel holdt meg igjen de siste årene også. Til slutt når man et punkt der pengene ikke betyr alt. Det er fint med penger, men det er ingenting målt mot å sløse bort livet på noe man ikke vil gjøre, sier 27-åringen.

Beklager stort

Allerede i høst ble det spekulert i om svensken var på vei til å forlate Rhein-Neckar Löwen, og tyskerne antydet i november at Ekdahl du Rietz kunne spille sin siste sesong.

- Vi beklager stort at han har tatt denne avgjørelsen, sa direktør Jennifer Kettemann da avskjeden ble bekreftet i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling