Håndball:

Kim (27) sjokkerer klubben og sier fra seg millioner: - Første gang jeg ville slutte var jeg 14 år

Rhein-Neckar Löwen mister sin svenske superstjerne Kim Ekdahl Du Rietz. Han legger opp.

LIKER IKKE HÅNDBALL: Kim Ekdahl Du Rietz avslutter kontrakten med Rhein-Neckar Löwen tidlig og slutter som håndballspiller. Foto: NTB Scanpix/Ronny Hartmann/dpa-Zentralbild
LIKER IKKE HÅNDBALL: Kim Ekdahl Du Rietz avslutter kontrakten med Rhein-Neckar Löwen tidlig og slutter som håndballspiller. Foto: NTB Scanpix/Ronny Hartmann/dpa-Zentralbild Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går ble det kjent at Sveriges 27-årige håndballstjerne Kim Ekdahl Du Rietz legger opp etter sesongen - til tross for at han ifølge kjennerne er bedre enn noensinne.

I et interjvu med Aftonbladet forklarer en åpenhjertig Rhein-Neckar Löwen-spiller at han har hatt lyst til å slutte lenge.

- Jeg hadde ingen ambisjoner med håndballen. Første gangen jeg ville slutte var jeg 14 år, og jeg vurderte det helt seriøst. Jeg ville heller spille basket med kompisene mine. Men så begynte jeg å tjene litt penger på håndballen da jeg var 16. Det ene førte til det andre, og så sluttet jeg å stille spørsmål ved det, sier 27-åringen.

- Jeg syns ikke det er noe gøy, enkelt og greit. Det er ikke vanskeligere enn det. Jeg har ikke lyst. Mange vet at håndball aldri har vært mitt kall. Det gikk bare jækla bra da jeg var ung, og så ble det sånn. Men de siste årene har jeg ikke hatt det moro. I årevis har jeg kjent om morgenen at «hva faen, skal jeg spille håndball i dag igjen». På kampdager har jeg tenkt «kan ikke bare denne matchen være over», sier Kim Ekdahl Du Rietz, som forteller at han hver eneste gang han har kommet tilbake til trening etter sommerferie, har begynt å telle ned til ferie igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer