Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kim fikk redusert fengselstraff

IOKs visepresident fikk seks måneder strøket.

Visepresidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) Kim Un-yong har fått redusert fengselsstraff med seks måneder.

Han er tidligere dømt for korrupsjon, men i en appelldomstol i Seoul fredag ble straffen redusert fra to og et halvt til to års fengsel. Kims store innsats for internasjonal sport, blant annet hans store engasjement i det internasjonale taekwondoforbundet, gjorde at dommeren satte ned straffen.

Kim er også dømt til å betale en bot på 688.000 dollar (4,8 millioner kroner), og boten ble opprettholdt i appelldomstolen, forteller en rettskilde til flere internasjonale nyhetsbyråer.

Det var ikke mulig å få kommenterer fra Kims advokater etter kjennelsen fredag, men en kilde, som kjenner saken godt, mener Kim har lite å vinne på å sende saken videre i rettssystemet i Sør-Korea. Han har flere ankemuligheter, men flere jurister mener han har en dårlig sak.

Kim Un-yong slo seg opp som internasjonal idrettsleder tidlig på 1970-tallet. Han har vært medlem av IOK siden 1986, men fikk en sterk advarsel i 1999 etter korrupsjonsavsløringene i forbindelse med Salt Lake City-OL og søkerprosessen forut for disse lekene.

Kim ble gjenvalgt som visepresident i IOK i 2002. Det er ikke kjent om dommen i ankesaken fra fredag vil få noen konsekvenser for hans virke i Den internasjonale olympiske komiteen.

(NTB-Reuters-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling