Kim fikk redusert fengselstraff

IOKs visepresident fikk seks måneder strøket.

Visepresidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) Kim Un-yong har fått redusert fengselsstraff med seks måneder.

Han er tidligere dømt for korrupsjon, men i en appelldomstol i Seoul fredag ble straffen redusert fra to og et halvt til to års fengsel. Kims store innsats for internasjonal sport, blant annet hans store engasjement i det internasjonale taekwondoforbundet, gjorde at dommeren satte ned straffen.

Kim er også dømt til å betale en bot på 688.000 dollar (4,8 millioner kroner), og boten ble opprettholdt i appelldomstolen, forteller en rettskilde til flere internasjonale nyhetsbyråer.

Det var ikke mulig å få kommenterer fra Kims advokater etter kjennelsen fredag, men en kilde, som kjenner saken godt, mener Kim har lite å vinne på å sende saken videre i rettssystemet i Sør-Korea. Han har flere ankemuligheter, men flere jurister mener han har en dårlig sak.

Kim Un-yong slo seg opp som internasjonal idrettsleder tidlig på 1970-tallet. Han har vært medlem av IOK siden 1986, men fikk en sterk advarsel i 1999 etter korrupsjonsavsløringene i forbindelse med Salt Lake City-OL og søkerprosessen forut for disse lekene.

Kim ble gjenvalgt som visepresident i IOK i 2002. Det er ikke kjent om dommen i ankesaken fra fredag vil få noen konsekvenser for hans virke i Den internasjonale olympiske komiteen.

(NTB-Reuters-AFP)