Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kim kan si ting han ikke har tenkt gjennom

Marielle var Ojos norske «mor» i Nybergsund.

SCORET IGJEN: Kim Ojo (t.v.) noterte seg mål nummer to på to kamper i Brann i går. Etter kampen kom han med rasismeanklager mot eksklubben. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SCORET IGJEN: Kim Ojo (t.v.) noterte seg mål nummer to på to kamper i Brann i går. Etter kampen kom han med rasismeanklager mot eksklubben. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Seint i går kveld kom Kim Ojo med kraftig skyts mot Nybergsund og trener Ola Brenden.

Brann-toppscoreren sier han ble behandlet rastistisk på treningsfeltet i sin forrige klubb. Han hevder han fikk beskjed om å droppe snakk om Gud og Jesus, og mener det ble tuklet med kontrakten hans.

Trener Brenden avviste overfor TV 2 i går kveld at Ojo ble rasehetset i klubben, og til Dagbladet i dag skriver Brenden følgende i en sms.

- Vi i Sundet er veldig triste i dag. Jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

I går sa Brenden at folk i klubben har fungert som ei mor for nigerianeren.

Marielle Faldmo er lagleder i klubben og forteller til Dagbladet at Ojo har bodd hos henne i lange perioder de tre siste årene. Faldmo sier at hun seinest i går møtte Ojo på Åråsen.

Hun leverte en bag med klær til den tidligere Nybergsund-spissen, etter LSK-matchen. Da visste hun ikke om Ojos rasismeutspill - som hun avfeier glatt.

- Jeg fikk vite det seinere i går, men jeg kjenner Kim så godt at jeg lar det gå inn ene øret og ut av det andre. Kim kan si ting som han ikke har tenkt gjennom. Alle kan av og til være sinte på sjefen, slik er det i alle bedrifter, sier Faldmo.

Som lagleder har hun aldri opplevd noen form for rasisme på Nybergsunds A-lag.

- Det er en påstand fra Kim, men på et sånt gjennomsiktig sted som dette vet man hva som er rett, sier Faldmo og viser til at klubben har 11 nasjonaliteter i stallen.

Mistanke - Et av godene ved å bo i Trysil er at vi må spille med åpne kort, fordi alle vet hva som skjer. Det som er trist nå er at andre spillerne føler seg dratt inn, at de mistenkes å være rasister. Men vi har spillere fra 11 land, og det fungerer bra. Vi synes det er gøy her i Sundet å ha folk fra så mange nasjoner, sier Faldmo.

Hun er ikke sint på Ojo.

- Han er glad i meg og jeg i ham, sier Nybergsund-laglederen og røper stolt at Brann-spissen omtaler henne ved sammme navn som egen sin mor.

- Jeg elsker Kim, han er helt spesiell for meg. Han sier selv at han har én mor i Afrika. Og så har Gud gitt ham meg som sin mor i Norge. Han kaller meg også Maria, det er navnet til moren hans. Alle har vært glade i Kim i Trysil. Han har vært som en kjæledegge her, sier Faldmo.

Rasisme i Europa At han reagerer hissig er hun kjent med.

HUSVERT: Marielle Faldmo tror ikke Ojos utsagn om Nybergsund var gjennomtenkte. Foto: Sundet-fotball.no
HUSVERT: Marielle Faldmo tror ikke Ojos utsagn om Nybergsund var gjennomtenkte. Foto: Sundet-fotball.no Vis mer

- Da han kom fra Lyn var det den verste klubben han hadde vært i. Da han reiste på prøvespill i Europa, så var det bare rasister der. Han har hatt det fint her i Nybergsund, sier laglederen.

Faldmo forteller om en angriper som har fortalt at han ønsker å kjøpe seg et sted i Trysil selv etter at han har byttet klubb. Og om en spiller som ringer «hjem» til sin tidligere lagleder stadig vekk.

Derfor planlegges det bergensbesøk, der Faldmo tar med samme afrikanske mat hun lagde til 22-åringen i Trysil. Før han forsvant som bosmanspiller vasket hun også klær og ordnet opp praktiske ting.

-  Jeg håper at Brann har et profesjonelt opplegg for Kim. Det kommer en nedtur der også. Jeg håper han blir ivaretatt skikkelig. Kim har så mye å gå på, jeg er så glad i ham. Han er både som en sønn og venn, sier Faldmo.

Sjokkerende å høre Oppmann Helge Haugen bekrefter overfor Dagbladet at Faldmo tok seg av Ojo.

- Dette er veldig leit, vi gjorde alt for at han skulle trives hos oss - i to år og ti måneder, sier Haugen.

Han stiller seg uforstående til Ojos rasismepåstander mot Brenden.

- Jeg fikk ikke inntrykk at det var noen problemer eller gnisninger mellom dem. Vi har hatt spillere fra alle land i mange år, som vi har håndert. Aldri, aldri har vi hørt noe sånt. Det var sjokkerende å høre Ojo i går. Og fryktelig ufortjent for Ola og klubben, sier Haugen til Dagbladet.

Hos Brann i dag får Dagbladet opplyst at Ojo ikke er lysten på å utdype kritikken mot sin tidligere klubb og trener.

- Kim føler at han har sagt nok i denne saken, og at han nå vil konsentrere seg om fotballen, sier Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr til Dagbladet.

Ojo besvarte ikke Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

TRE SESONGER:Kim Ojo havnet i Nybergsund da han ikke ble vurdert som god nok i Lyn. Her mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
TRE SESONGER:Kim Ojo havnet i Nybergsund da han ikke ble vurdert som god nok i Lyn. Her mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media