Kim Martin stoppes av USA-regler

Får ikke spille mot gutta.

(Dagbladet.no): Kim Martin sto i mål for det svenske kvinnelandslaget i OL. Onsdag kveld skulle Damkronornas keeper gjøre en historisk opptreden for Malmö Redhawks i Allsvenskan - den nest øverste divisjonen for herrer.

Det blir det ingenting av. Grunnen er at hennes amerikanske collegelag Minnesota Duluth er redd en opptreden i proffserien i Sverige vil gjøre at hun mister amatørstatusen, melder Redhawks på sin hjemmeside.

Reglene i collegeserien, der Kim Martin spiller til vanlig, tillater nemlig ikke at en spiller tidligere har deltatt i en hel- eller halvprofesjonell serie.

Natten før kontaktet amerikanerne Malmö og ga kontrabeskjed, etter at de tidligere har gitt tillatelse.

- Vi har nå fått en skriftlig beskjed fra Kims college der de tar på seg at de har gitt feil informasjon til Kim og oss, og de beklager dette. Samtidig fraråder de henne fra å spille, skriver Redhawks.

Malmö har forsøkt å få et skiftlig løfte fra Minnesota eller collegeserien om at opptredenen onsdag ikke får konsekvenser for Kim Martin. Derfor tar de ikke sjansen på å risikere hennes sportslige framtid ved å la henne spille.

I stedet blir hun ekspertkommentator på Expressens web-tv, som sender kampen direkte.

FIKK NEI: Kim Martin får ikke spille i herrenes Allsvenskan i kveld. Her under OL-finalen mot Canada. Foto: AP/Scanpix
FIKK NEI: Kim Martin får ikke spille i herrenes Allsvenskan i kveld. Her under OL-finalen mot Canada. Foto: AP/Scanpix Vis mer