Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kim Ojo er best i Norge

En ekstrem Brann-spiss overrasker ikke disse trenerne.

FIKSET MÅL OG ASSIST: Kim Ojo er beviset på at det er blitt mindre forskjell på Adeccoliga og Tippeliga, mener Aasmund Bjørkan. Han skrøt av nigerianeren allerede for to år siden. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FIKSET MÅL OG ASSIST: Kim Ojo er beviset på at det er blitt mindre forskjell på Adeccoliga og Tippeliga, mener Aasmund Bjørkan. Han skrøt av nigerianeren allerede for to år siden. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

• Esten O. Sæther: Ojo skaffet laget både fysikk og forståelse

(Dagbladet): Hvem er Brann-spissen som herjer med Rosenborg?

Spørsmålet ble nok stilt i enkelte TV-stuer etter Branns 2-1-seier mot Rosenborg i går kveld.

Spissen var nigerianske Kim Ojo, og Brann fikk 22-åringen gratis i vinter. 

Ojo scoret ett mål og la pasningen til det andre i går kveld. I tillegg traff angriperen tverrliggeren to ganger. Etter kampen takket han Gud, lagkameratene, fansen og trenerne.

For fram i vinter spilte han for Nybergsund i Adeccoligaen. Dit kom han på prøvespill vinteren 2008, etter at Lyn vendte tommelen ned.

Sa nei til Atletico Madrid Han ble i Trysil i tre år, på tross av prøvespill for FC Midtjylland og 1860 München - samt et konkret bud på 6000 euro fra Atletico Madrid.

Forrige sesong scoret han 13 mål på 25 kamper for Nybergsund, og han har vist nok til at Nybergsund-assistent Tore Fossum slett ikke ble overrasket over debuten mot RBK.

- Nei, jeg ble ikke det. Når han er på sitt beste nivå så er han best i Norge, sier Fossum til Dagbladet.

Han beskriver en spiss som skal skremme tippeligastoppere.

Ekstremt hurtig - Han er ekstremt hurtig, sterk i kroppen. Han har bra spenst, avslutter bra og er stor. Men det er klart han har forbedringspotensiale.

- Har Brann gjort et kupp?

GRATIS: Rune Skarsfjord (t.v) priste Kim Ojo etter seieren mot RBK, men ønsker helst at spissen skyter lavere framover. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
GRATIS: Rune Skarsfjord (t.v) priste Kim Ojo etter seieren mot RBK, men ønsker helst at spissen skyter lavere framover. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- Han har spilt én kamp, men han har et stort potensial bare han blir stabil på dette nivået.

Fossum ønsker ikke å spekulere i hvorfor ingen hentet Ojo fra Adeccoligaen tidligere.

- Det er mange som har sett på Ojo, men han gikk som bosman. Det er vanskelig å si hvorfor, det blir spekulasjoner.

Gikk utenpå alle Allerede i 2009 ble Ojo utpekt til Tippeligaens neste Makhtar Thiouné hos VG Nett, av daværende Alta-trener Aasmund Bjørkan.

I dag sier Bjørkan til Dagbladet at hvem som helst kunne se at Ojo som 19-åring var god nok for Tippeligaen.

- De spillerne som tydelig utmerker seg i 1. divisjon har alle forutsetninger til å klare seg bra i tippeligaen. Forskjellen på 1. divisjon og Tippeligaen er blitt mindre og mindre. Det var i hvert fall ikke vanskelig å se at Ojo kunne gjøre en bra jobb, det var ingen vågal påstand. Han gikk utenpå alle.

- Kan han bli en Tippeligaens beste?

- Ja. Jeg kjenner ham ikke så godt, men han har ekstreme forutsetninger. Han er svært rask, tøff i duellspilet, god med ball. Han har alt som skal til for å være en kjempegod spiller. Den eneste begrensningen er taktiske valg. I går så han ut som en god avslutter også.

Litt tidlig Ranheim-treneren anslår at han har sett Ojo i aksjon i minst ti kamper, og kjenner igjen ting han gjør for Brann.

- På 2-0 vinner han en duell, og nikker ned til seg selv. Den kjørte han mot oss i Alta i fjor. Han er ekstrem, dette overrasker meg ikke.

Også han minner om at Ojo vingler i prestasjonene.

- Det er litt tidlig å slå fast at det han blir en storhet. Han var variabel i 1. divisjon.

Bjørkan er sikker på at samtlige adeccoklubber som spilte mot Ojo de siste sesongene ønsket seg ham i stallen, hadde de hatt pengene.

- Jeg vet ikke hvorfor han ikke ble hentet opp før, kanskje han ble oppfattet som for dyr. Min påstand er at man ser fort at han har ferdigheter som fungerer på det høyeste nivået. Jeg synes det er veldig artig, og litt spesielt, at han viste at han var god nok mot Rosenborg, sier den tidligere Glimt-vingen.

Ojo-sangen Ojo fikk sin egen sang på Brann-stadion i går, men nigerianeren tør ikke å love flere scoringer.

- Planen i dag var å jobbe knallhardt for hverandre. Dette var en drømmestart for meg, og jeg digger sangen min, sier Ojo til Branns hjemmeside.

21-åringen er ikke helt fornøyd med innsatsen mot RBK.

- Jeg må jobbe med avslutningene mine. Jeg hadde noen sjanser i dag som jeg burde scoret på, så jeg skal jobbe hardt med det fremover. Jeg har fremdeles mye å gå på.

TRE ÅR I TRYSIL: Kim Ojo har trent med både tyske og danske klubber, men endte opp i Bergen etter tre sesongen i den hvite Nybergsund-trøya. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
TRE ÅR I TRYSIL: Kim Ojo har trent med både tyske og danske klubber, men endte opp i Bergen etter tre sesongen i den hvite Nybergsund-trøya. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling