Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kim Ojo scoret, lagde straffe og skaffet straffe

- Vi må holde Ojo unna vår egen 16-meter, sier Skarsfjord.

INVOLVERT I ALT:  Branns Kim Ojo og Starts Avni Pepai duell.  Foto: Marit Hommedal / Scanpix
INVOLVERT I ALT: Branns Kim Ojo og Starts Avni Pepai duell. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

(Dagbladet:)
Brann - Start 2-1 (0-0)

Brann har ikke tapt en 16. mai-kamp siden 2002. Da tapte laget 1-2 mot Bryne. Heller ikke Start klarte å ødelegge statistikken til bergenserne da de gjestet Bergen.

Den vanligvis så målkåte Kim Ojo kom i fokus på Brann stadion. I begge ender av banen.

Nigerianeren scoret to mål mot Vålerenga da Brann vant 2-0 på Ullevaal i forrige serierunde. Mot Start på hjemmebane ble han igjen den store helten. Først scoret han, deretter lagde han straffe til Start. Til slutt skaffet han straffe til Brann.

- Kim Ojo har vært god i dag, men det er laget Brann som tar seieren. Vi fikk ikke betalt mot Molde sist, og 1-1 i dag ville vært flatterende, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV2.

- Han var overalt Først hadde Ojo to store sjanser i første omgang. I andre omgang - på tredje forsøk - lyktes han endelig. Ojo var knallsterk i Start-feltet og headet vertene i ledelsen.

MÅLFARLIG: Det var hektisk foran Starts keeper Kenneth Høies mål mot slutten av første omgang. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
MÅLFARLIG: Det var hektisk foran Starts keeper Kenneth Høies mål mot slutten av første omgang. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Kvarteret før slutt var Ojo på en visit i eget felt. Start-spiller Rolf Daniel Viksøl ble felt av spissen, og dommer Tom Henning Øvrebø penkte på straffemerket.

Spissveteran Ole Martin Årst var iskald bra krittmerket, og la ballen ned til venstre for keeperen.

- Vi må prøve å holde Kim unna vår egen 16-meter, sier Skarsfjord.

- Han jobbet veldig bra i dag. Han var overalt på banen.

Fem minutter før slutt ble Ojo spilt fri av innbytter Fredrik Haugen. Start-keeper Kenneth Høie kom ut og ble felt spissen.

Rudolph Austin var iskald fra straffemerket.

Start-trener Knut Tørum var lite fornøyd med at Start ga fra seg poenget rett før slutt.

- Jeg er skuffet over at vi roter dette til på slutten Jeg hadde lyst på poeng, vi styrte på 1-1. Vi misset på en bakromspasning, og det ødelegger for oss, sier Knut Tørum.

Han skryter av Branns Ojo.

- Det er ingen tvil om at han er en god spiller. Han har fysikken med seg, sier Tørum.

Brann startet best Brann var det klart beste laget før pause. Den største sjansen hadde spissen Kim Ojo, og han var også vær ved å sende Brann i ledelsen rett før pause.

SEKS MÅL: Kim Ojo scoret sitt sjette seriemål for Brann.  Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SEKS MÅL: Kim Ojo scoret sitt sjette seriemål for Brann. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Ojo dempet et innlegg inne boksen, lurte unna en Start-forsvarer og skulle bare bredside ballen i mål. I siste sekund ble skuddet blokkert og ballen fikk ut til corner.

Etter en jevnspilt første omgang gikk lagene til pause med 0-0. Brann skapte mest, men klarte ikke score mål.

Rett etter pause fikk Ojo sin revanj. Etter et innlegg fra høyre steg spissen til værs og headet ballen i motsatt hjørne. En god prestasjon, og hvem andre enn Kim Ojo.

Han scoret dermed sitt sjette Tippeliga-mål, i årets sjuende serierunde.

Ojo viste at han var sulten på mer. Rett etter scoringen fikk spissen ballen på 18 meter. Han driblet av tre-fire Start-spillere, men klarte ikke sette ballen på mål. Likevel en sterk prestasjon av Brann-spissen.

TAP: Espen Hoff og Start tapte i Bergen.  Foto: Marit Hommedal / Scanpix
TAP: Espen Hoff og Start tapte i Bergen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media