Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kim Yuna (23) trosser underskriftskampanje og ekspertenes sinne

- Jeg er takknemlig.

 SKUFFET FANSEN:  Kim Yunas fansskare var ikke fornøyd etter at kunstøpyndlingen ble nummer to i Sotsji. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET FANSEN: Kim Yunas fansskare var ikke fornøyd etter at kunstøpyndlingen ble nummer to i Sotsji. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørkoreanske Kim Yuna (23) var storfavoritt til å vinne OL-gull i kunstløp. At hun endte på sølvplass plager henne ikke, selv om flere sørkoreanere ønsket gjennomgang av dømmingen.

Russeren Adelina Sotnikova tok gullet på hjemmebane foran Kim, til tross for at den sørkoreanske jenta ifølge eksperter leverte et bedre friløp. Sør-Korea ønsket i ettertid en gjennomgang av dømmingen.

Kim er derimot likegyldig.

- Jeg er fornøyd med at jeg leverte så godt i min siste konkurranse og er takknemlig for at mange snakker pent om min prestasjon, sa 23-åringen.

Kim, som etter OL legger opp, var regjerende mester i konkurransen. Hun er en av Sør-Koreas største kjendiser. Nesten to millioner mennesker skrev under på en underskriftskampanje for å få en gjennomgang av dømmingen under friløpet i OL.

Kim har i tillegg til sine to medaljer fra OL vunnet VM to ganger.

(NTB)

Hele Norges coronakart