SKUFFET FANSEN:  Kim Yunas fansskare var ikke fornøyd etter at kunstøpyndlingen ble nummer to i Sotsji. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET FANSEN: Kim Yunas fansskare var ikke fornøyd etter at kunstøpyndlingen ble nummer to i Sotsji. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kim Yuna (23) trosser underskriftskampanje og ekspertenes sinne

- Jeg er takknemlig.

Sørkoreanske Kim Yuna (23) var storfavoritt til å vinne OL-gull i kunstløp. At hun endte på sølvplass plager henne ikke, selv om flere sørkoreanere ønsket gjennomgang av dømmingen.

Russeren Adelina Sotnikova tok gullet på hjemmebane foran Kim, til tross for at den sørkoreanske jenta ifølge eksperter leverte et bedre friløp. Sør-Korea ønsket i ettertid en gjennomgang av dømmingen.

Kim er derimot likegyldig.

- Jeg er fornøyd med at jeg leverte så godt i min siste konkurranse og er takknemlig for at mange snakker pent om min prestasjon, sa 23-åringen.

Kim, som etter OL legger opp, var regjerende mester i konkurransen. Hun er en av Sør-Koreas største kjendiser. Nesten to millioner mennesker skrev under på en underskriftskampanje for å få en gjennomgang av dømmingen under friløpet i OL.

Kim har i tillegg til sine to medaljer fra OL vunnet VM to ganger.

(NTB)