Kimi forfølges av uflaks

Måtte bryte, Fisichella vant F1 i Malaysia.

(Dagbladet.no): I hele fjorårssesongen var finnen Kimi Räikkönen rammet av flere uhell enn de andre F1-førerne, og uflaksen ser ut til å fortsette i år.

Allerede på den første runden gikk det galt for Kimi: Han ble påkjørt av østerriske Christian Klien, og noe gikk i stykker i hjulopphenget på Kimis McLaren-bil.

Dermed forsvant seiersmuligheten allerede på første runde.

Renault-triumf

Dagen ble helsvart for Finland etter at også Nico Rosberg måtte bryte i den sjette runden i det han var i ferd med å kjøre seg opp på resultatlista.

I stedet ble det dobbeltseier for Renault i Malaysia. Italienske Giancarlo Fisichella hadde pole position, og var i realiteten bare truet av stallkamerat og regjerende verdensmester Fernando Alonso som tok 2.plassen.

Alonso startet som nummer sju, men var på 3. plass allerede etter første sving.

Schumacher nummer 6

UHELDIG IGJEN:Det er kanskje ikke tilfeldig at Kimi Räikkönen stadig er involvert i uhell. Her fra kvalifiseringen i Bahrian sist helg. Foto: AP
UHELDIG IGJEN:Det er kanskje ikke tilfeldig at Kimi Räikkönen stadig er involvert i uhell. Her fra kvalifiseringen i Bahrian sist helg. Foto: AP Vis mer

Spanjolen startet med mye bensin på bilen etter å ha hatt problemer med tankingen i kvalifiseringen. Derfor trodde mange han kunne klare seg med et pit-stop mindre enn Fisichella, men det gjorde han ikke.

Jenson Button fra Storbritannia ble nummer tre, og Juan Pablo Montoya nummer fire. Michael Schumacher endte på en 6.plass.

I sammendraget leder Alonso etter seieren i premieren i Bahrain. Schumacher er nummer to.

DOBBELTSEIER</B> Giancarlo Fisichella (til venstre) og Fernando Alonso sørget for at det ble en stor dag for Renault i Malaysia.