GODE VENNER: Pep Guardiola har tatt Joshua Kimmich under sin vinge denne sesongen i Bayern München og tyskeren vil savne Pep som manager neste sesong. Foto: REUTERS / Michaela Rehle
GODE VENNER: Pep Guardiola har tatt Joshua Kimmich under sin vinge denne sesongen i Bayern München og tyskeren vil savne Pep som manager neste sesong. Foto: REUTERS / Michaela RehleVis mer

Kimmich er Guardiolas favoritt: - Han har absolutt alt, jeg elsker den gutten

Med Guardiola som læremester kom gjennombruddet til Joshua Kimmich i hans første sesong hos Bayern München.

(Dagbladet/FourFourTwo): Joshua Kimmich har imponert for Bayern München denne sesongen, og hans suksess har fortsatt for Tyskland i EM. Pep Guardiola er full av lovord om 21-åringen og i løpet av sesongen har ord som «fantastisk», «elsker», «komplett» blitt brukt av spanjolen.

KIMMICH: og Guardiola. Foto: AFP / Ina Fassbender / NO Getty Images (GETTY-VD) - Germany OUT
KIMMICH: og Guardiola. Foto: AFP / Ina Fassbender / NO Getty Images (GETTY-VD) - Germany OUT Vis mer
Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay 
Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay  Vis mer
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay 
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay  Vis mer

- Han har ønsket, viljen, lidenskapen: han har absolutt alt. Jeg elsker denne gutten, sa en ivrig Guardiola til klubbens hjemmeside etter Bayern München hadde spilt 0-0 mot Dortmund tidligere i år.

I kampen hadde Kimmich storspilt, men etter kampen lot Guardiola følelsene ta overhånd og ga spilleren en lidenskapelig leksjon midt på banen etter kampen. Spilleren hørte nøye etter, og hele seansen minnet om et far-sønn-øyeblikk.

Kimmich er takknemlig for alt han har lært av Guardiola. I et intervju med Goal uttalte tyskeren at manageren fortjener æren for hans gjennombrudd.

- Han ga meg sjansen til å bevise hva jeg klarer. Han stolte på meg som back, ikke bare mot svake motstandere, men også i Champions League. Når du føler den tilliten spiller du mye bedre, fortalte Kimmich.

Startet i Stuttgarts ungdomsakademi

Joshua Kimmich er fra den lille byen Rottweil i sør-vest Tyskland. I 2007 begynte han i Stuttgart og gikk gradene i ungdomsakademiet. I 2013 ble han solgt til RB Leipzig som da spilte i Bundesliga 2. Neste sesong vil Kimmich møte gamleklubben i Bundesliga.

På ungdomsnivå spilte Kimmich mest på høyre side av midtbanen, men i Bayern München har han spilt mye som back. En plass han også har i det tyske landslaget.

- Da jeg spilte på u13 i Stuttgart var jeg midtback i et halvt år, men etter den perioden spilte jeg ikke det igjen på grunn av størrelsen min. De andre guttene var alltid større enn meg. Nå er jeg mer komfortabel som midtback, men midtbanen er min favorittposisjon.

For Bayern har han spilt i flere posisjoner i forsvar og på midtbanen. Unggutten har en utrolig forståelse for spillet og taktikk, noe som bidrar til at han er så fleksibel. 21-åringen gjør flere gode løp og har en god pasningsfot.

Landslaget

Kimmich debuterte på det tyske landslaget mot Slovakia i mai og ble tatt direkte med til EM. Før semifinalen står han med fire kamper, hvorav tre av dem har vært i EM.

SCORET: Joshua Kimmich scoret på sin straffe mot Italia. Foto: EPA / RUNGROJ YONGRIT 
SCORET: Joshua Kimmich scoret på sin straffe mot Italia. Foto: EPA / RUNGROJ YONGRIT  Vis mer

Han utmerket seg i kampen mot Nord-Irland. Kimmich fikk tillit fra start og han spilte en viktig rolle i seieren. Tyskerne har slitt på backplassen etter at Philipp Lahm ga seg etter VM 2014, men Kimmich ser ut til å være løsningen på det problemet.

Så langt har 87% pasningene hans kommet til rett adresse, og hadde Müller omsatt sjansene sine i mål ville Kimmich også stått med assist.

Uansett hvordan det går med Tyskland i semifinalen er det ingen tvil om at Kimmich har en lysende fremtid. Og han kan alltid stole på at Pep Guardiola vil komme med råd til tross for at de er i forskjellige klubber. Spanjolen og tyskeren har fortsatt et sterkt bånd etter denne sesongen.

- Kimmich er nesten som en sønn for meg, har Guardiola uttalt ifølge UEFA.

- Jeg snakket med mamma, men hun visste ikke noe om det... Forhåpentligvis er ikke pappa bekymret, svarte den tyske unggutten da han ble spurt om Guardiolas kommentar.