Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kina må slå Drillos Irak

Møtes til VM-kvalik i morgen.

Egil «Drillo» Olsen og Irak setter kineserne under et voldsomt press før onsdagens VM-kvalifiseringskamp på nøytral grunn i Dubai.

Kineserne har ikke akkurat imponert i oppkjøringen til kampen mot Drillos lag, og i Kina forlanges det at trener Vladimir Petrovic får orden på laget sitt og feier irakerne av banen.

- Vi kan slå hvem som helst

Ved siden av Kina og Irak er også Australia og Qatar med i denne kvalifiseringsgruppen, og det er bare de to beste som går videre til neste runde i VM-kvalifiseringen.

Det betyr at svært få feilskjør kan tolereres.

- Jeg tok denne jobben fordi jeg er overbevist om at Kina kommer til å være et av lagene som spiller VM i Sør-Afrika i 2010, sier Petrovic selvsikkert

- Vi kan slå hvem som helst av motstanderne våre i Asia. Det gjelder bare å følge opplegget vi har bestemt oss for, sier han videre.

15 Asia-vinnere for Drillo

MØTER KINA: Egil «Drillo» Olsen og Irak møter Kina til viktig VM-kvalifiseringskamp i Dubai i morgen. Foto: AP/SCANPIX
MØTER KINA: Egil «Drillo» Olsen og Irak møter Kina til viktig VM-kvalifiseringskamp i Dubai i morgen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Drillo har tatt med 15 spillere fra den troppen som vant Asia-mesterskapet for Irak. Han får med alle de beste spillerne sine, og da vet alle at irakerne virkelig er i stand til å storspille.

Ingen av lagene har vært med i VM-sluttspill mer enn en gang tidligere.

Kina var i sluttspillet i Japan og Sør-Korea i 2002, mens Irak spilte seg fram til VM-sluttspillet så langt tilbake som i 1986.

Drillo ledet Norge til to VM-sluttspill, i 1994 og 1998. Han vet hva som skal til, og det er erfaringer som kan bli avgjørende for irakerne.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media