ANKLAGES FOR MASSEPRODUKSJON: Kina anklages for å stå bak nesten all produksjon av råvarer som brukes til dopingbruk. Dette bildet har ingenting med saken å gjøre, men er fra åpningssermonien i Beijing-OL. Basketspiller Yao Ming bærer flagget. Foto:
AFP PHOTO / JEWEL SAMAD
ANKLAGES FOR MASSEPRODUKSJON: Kina anklages for å stå bak nesten all produksjon av råvarer som brukes til dopingbruk. Dette bildet har ingenting med saken å gjøre, men er fra åpningssermonien i Beijing-OL. Basketspiller Yao Ming bærer flagget. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMADVis mer

Kina raser etter dopinganklager

- Vi er rystet, sier antidopingleder.

Kineserne misliker sterkt å bli anklaget for å stå bak massiv produksjon av råmaterialer til dopingmidler.

Forrige uke uttalte WADAs generaldirektør David Howman at Kina står bak 99 prosent av råmaterialene som brukes i dopingmidler.

- Vi er rystet over Mr. Howmans uttalelser, sier Kinas antidopingleder Jiang Zhixue til nyhetsbyrået Xinhua.

Nå skal kineserne granske påstandene fra verdens antidopingbyrå.

- Vi lurer på hvor disse 99 prosentene kommer fra, og hva som er hans (Howman) bevis. Vi har bedt om en mer detaljert forklaring fra WADA, sier Zhixue til det offisielle kinesiske nyhetsbyrået.

Kinesisk idrett har vært gjenstand for flere dopingavsløringer, men situasjonen er blitt langt bedre etter at landet fikk retten til å arrangere OL i Beijing i 2008.

WADA fortalte nylig at de begynner å bli utålmodige.

- Selv har jeg snakket med Kinas sportsminister. Jeg er utålmodig. Det blir gjort noe, men vi forventer oss mer, sa WADA-president John Fahey nylig.

(NTB)