Kina satser på langrenn

Kina-sjokk i skisporet: - Aldri sett maken!

Supermakten vil opp i teten i langrenn, og det fort. Nå kommer de første sensasjonelle resultatene både i og utenfor løypa.

KLAR FOR SUKSESS: På den militære treningsbasen i Harbei-provinsen viser langrennsløpereren Qiang Wang (til venstre) stolt fram landslagsdrakta sammen med skiskytteren Tang Jinle. FOTO: Nina Hansen/Dagbladet.
KLAR FOR SUKSESS: På den militære treningsbasen i Harbei-provinsen viser langrennsløpereren Qiang Wang (til venstre) stolt fram landslagsdrakta sammen med skiskytteren Tang Jinle. FOTO: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KINA er plutselig blitt en stormakt også i langrenn. At landet fikk vinter-OL snur opp ned på sporten. De mange utvalgte kinesiske tenåringene som skal gi landet suksess i 2022 har såvidt fått på seg skiene, men har allerede oppnådd sensasjonelle resultater. Å tro på kinesiske topplasseringer der er ikke lenger helt utopisk.

Samtidig vil de være med på ledelsen av sporten. I går dukket kinesiske sportsledere opp på det tradisjonelle «høstmøtet » i langrenn i Zürich.

Det møtet blir aldri det samme.

VANLIGVIS er dette en flittig gjeng skiledere fra den lille gruppen med små og store skinasjoner som prøver å fordele sportens begrensede goder slik at alle fortsatt klarer å være med på leken.

På kalenderen denne gangen var konkurranseplanene fram til 2023 der målet var å sikre nok renn på 30 km i både fri og klassisk stil; den såkalte «duathlon» eller «skiathlon». Akkurat det ble lirket til på vanlig vis ved hjelp av trauste skiarrangører som de på Lillehammer, i Lathti og Falun. Men egentlig var ingen ting som før i langrennssporten.

For nå dreier det meste seg om Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer