Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kina vil ha «Tromsø-OL»

Går for vinterlekene.

TIL KINA? Petter Northug og de norske skiløperne håpet nok på Tromsø-OL i 2018. Nå kan det bli en tur til Kina i stedet. Foto: AP
TIL KINA? Petter Northug og de norske skiløperne håpet nok på Tromsø-OL i 2018. Nå kan det bli en tur til Kina i stedet. Foto: AP Vis mer

|||Kineserne kaster seg nå inn i kampen om å få OL i 2018. Sportsminister Liu Peng sier myndighetene vil gi sin fulle støtte til en eventuelle kinesisk søkerby.

Harbin som ligger nord i Kina og som arrangerte universitetslekene sist vinter, har langt på vei fremmet en søknad, men også byen Changchun i Jilin-provisen har vist interesse for å være med i kampen om å få vinter-OL om ni år.

Tromsø var også med i den kampen en stund, men allerede for halvannet år siden ble det klart at den norske byen ikke var noen kandidat. Det ble ansett for å være for dyrt, og idrettsforbundet trakk det norske kandidaturet.

Dersom Kina skal være med i kampen om å få vinter-OL i 2018, må landet informere Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) innen 15. oktober i år.

- Dersom vi skal kaste oss inn i kampen om å få vinter-OL i 2018 avhenger av den entusiasmen de eventuelle søkerbyene viser, sier sportsministeren. Han legger ikke skjul på at staten vil gi den byen som eventuelt går for et OL-arrangement full støtte.

München kommer til å søke OL i 2018. Tyskerne har ikke hatt ansvaret for et OL-arrangement på vinterstid siden lekene i Garmisch-Partenkirchen i 1936, og byen i Bayern-området regnes som en svært sterk kandidat til å få lekene om ni år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling