Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kina vil skaffe vestlig PR-hjelp

- Dette er et rop om hjelp.

Kina vil skaffe seg bedre omtale i verdens medier med vestlig hjelp. Et eller flere PR-byråer skal leies inn for å rette opp bildet av Kina foran OL etter uroen i Tibet, ifølge London-avisen Financial Times.

Flere britiske og amerikanske PR-byråer har vært invitert til Kinas hovedstad Beijing for å diskutere en kontrakt med offisielle kinesiske representanter.

Blant saker som skal bedres er PR-strategi fram mot OL, medietrening og markedsundersøkelser av vestlige oppfatninger av Kina.

Det er foreløpig ikke avgjort hvem som får kontrakten.

- Dette er et rop om hjelp, sier en vestlig PR-rådgiver som er basert i Beijing til avisen.

Fra før har det store amerikanske PR-selskapet Hill & Knowlton en kontrakt med Beijing OLs organisasjonskomité. Men den kontrakten handler om gjennomføringen av selve OL.

(NTB)

TRENGER HJELP: De kinesiske OL-arrangørene ber vestlige PR-byråer om hjelp etter det som var vært en storm av negativ medieomtale den siste tida. Foto: ALFRED CHENG JIN/REUTERS/SCANPIX
TRENGER HJELP: De kinesiske OL-arrangørene ber vestlige PR-byråer om hjelp etter det som var vært en storm av negativ medieomtale den siste tida. Foto: ALFRED CHENG JIN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
image: Kina vil skaffe vestlig PR-hjelp
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media