Myndighetene i Kina tror forbudet mot grilling skal gjøre luften friskere for innbyggerne i Beijing. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB scanpix
Myndighetene i Kina tror forbudet mot grilling skal gjøre luften friskere for innbyggerne i Beijing. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB scanpixVis mer

Kina vil styrke OL-sjansen ved å forby grilling

Vil bedre luftkvaliteten.

Kina har utvidet forbudet mot grilling til å gjelde restauranter i utkantområder av Beijing. Håpet er at luftkvaliteten skal bli bedre i tilfelle byen får vinter-OL i 2022.

Fra før har myndighetene forbudt gategrilling av mat innenfor Beijings fjerde ringvei. Nå skal det også gjelde forstaden Tongzhou, samt deler av Miyun, Pinggu og Fangshan.

Regjeringen tror grillene bidrar til forurensing, noe flere har latterliggjort fordi de mener skitne fabrikker er et mye større problem for kineserne.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua er luftforurensingen en av de viktigste faktorene som kan nekte en kinesisk OL-søknad i å nå fram. Myndighetene gjorde iherdige forsøk på å ordne problemet i forkant av sommer-OL i 2008, men byen er fortsatt rammet av en røyktåke som er så tykk at flyplassen iblant må stenges.

Beijing utfordres kun av kasakhstanske Almaty etter at Oslo trakk seg fra OL-kampen. Arrangørbyen vil bli valgt i slutten av juli, og kineserne ivrer etter å vise at de satser på bedring av luften i landet.

(NTB)