Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kinaputtkasteren som fikk spilleren til å rase er pågrepet

- Han er kjent av politiet for voldshandlinger ved fotballkamper tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personen som kastet en kinaputt på banen og stoppet fotballkampen mellom IFK Göteborg og Malmö ble torsdag pågrepet av politiet.

Det melder Aftonbladet, som skriver at han er født i 1987 og siktet for vold.

- Han er kjent av politiet for voldshandlinger ved fotballkamper tidligere, sier en kilde i politiet.

Tidligere torsdag meldte samme avis at personen var fanget av overvåkingskameraer.

- Det vises på bildene både at han tenner på og at han kaster, sa IFK Göteborgs sikkerhetssjef Mike Sahlénius til Aftonbladet.

Klubben jobbet sammen med politiet for å identifisere vedkommende.

- Siden kommer vi til å utestenge ham fra våre arrangementer. Det blir opp til politiet hva de gjør med saken, sier han.

Anmeldt Til SVT sier Sahlénius at kinaputtkasteren befant seg på en tribuneseksjon for IFK Göteborg-supportere. Kinaputten eksploderte nær linjemannen Mathias Klasenius og Malmö-innbytter Tobias Sana, som begge ble kraftig rystet.

Begge har gått til politianmeldelse av hendelsen.

Sana har smerter i beinet etter å ha blitt truffet av kinaputten, mens Klasenius klager over problemer med hørselen. Begge var i sjokk etter hendelsen, men hadde kommet seg noe torsdag.

Dommeren besluttet i samråd med kampdelegat og politi at kampen ikke kunne fullføres. Den ble avbrutt i det 77. minutt på stillingen 0-0.

Malmö-seier? Om den som kastet kinaputten viser seg å være en IFK Göteborg-supporter, vil Malmö trolig bli tilkjent seieren med 3-0.

- Det er hovedregelen, men det kan gjøres unntak. Om det er spesielle ting som taler for det, kan kampen spilles ferdig fra det tidspunkt den ble stoppet. I helt spesielle tilfelle kan det også besluttet at stillingen da kampen ble avbrutt skal bli dens resultat, sier Kersin Elserth i disiplinærnemnda til TT.

Både dommer og kampdelegat vil levere rapport til påtalenemnda, som vurderer informasjonen og sender saken videre til disiplinærnemnda med en anbefaling om reaksjonsform.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart