Kinas turnjenter var gamle nok

USA mente noen hadde melketenner.

De kinesiske turnjentene som tok OL-gull på hjemmebane i Beijing, er gamle nok. Det er konklusjonen etter Det internasjonale turnforbundets gransking.

Turnforbundet (FIG) har gransket påstandene om at He Kexin og fire av lagvenninnene hennes ikke var gamle nok til å delta i OL.

For å delta i turn må utøveren fylle 16 år innen utgangen av året, men kinesiske medier skrev i fjor høst at hun da bare var 13.

- Originale utskrifter av offisielle dokumenter fra Kinas turnforbund, som pass, ID-kort og familiedokumenter eller husstandsregistre bekrefter alderen. Saken anses nå som avsluttet, opplyste FIG onsdag.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) ba FIG etterforske turnernes alder i august.

He Kexin vant OL-gull i skranke og var en del av laget som slo USA i lagkonkurransen. USA har beskyldt kineserne for å bruke for unge utøvere.

FIG kommer imidlertid til å fortsette granskingen av alderen til de kinesiske turnerne som deltok i Sydney-OL i 2000. Forklaringene og bevisene som FIG har mottatt i denne saken, har ikke vært tilfredsstillende. Det gjelder spesielt Dong Fangxiao og Yang Yun.

(NTB)

FRIFUNNET: Yang Yilin, Li Shanshan, He Kexin, Jiang Yuyuan og Deng Linlin slo USA i lagturnkonkurransen, men kjempet hele OL mot anklager om at flere av dem ikke var gamle nok til å delta. Foto: AP/SCANPIX
FRIFUNNET: Yang Yilin, Li Shanshan, He Kexin, Jiang Yuyuan og Deng Linlin slo USA i lagturnkonkurransen, men kjempet hele OL mot anklager om at flere av dem ikke var gamle nok til å delta. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Kinas turnjenter var gamle nok