Kinas turnjenter var gamle nok

USA mente noen hadde melketenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De kinesiske turnjentene som tok OL-gull på hjemmebane i Beijing, er gamle nok. Det er konklusjonen etter Det internasjonale turnforbundets gransking.

Turnforbundet (FIG) har gransket påstandene om at He Kexin og fire av lagvenninnene hennes ikke var gamle nok til å delta i OL.

For å delta i turn må utøveren fylle 16 år innen utgangen av året, men kinesiske medier skrev i fjor høst at hun da bare var 13.

- Originale utskrifter av offisielle dokumenter fra Kinas turnforbund, som pass, ID-kort og familiedokumenter eller husstandsregistre bekrefter alderen. Saken anses nå som avsluttet, opplyste FIG onsdag.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) ba FIG etterforske turnernes alder i august.

He Kexin vant OL-gull i skranke og var en del av laget som slo USA i lagkonkurransen. USA har beskyldt kineserne for å bruke for unge utøvere.

FIG kommer imidlertid til å fortsette granskingen av alderen til de kinesiske turnerne som deltok i Sydney-OL i 2000. Forklaringene og bevisene som FIG har mottatt i denne saken, har ikke vært tilfredsstillende. Det gjelder spesielt Dong Fangxiao og Yang Yun.

(NTB)

FRIFUNNET: Yang Yilin, Li Shanshan, He Kexin, Jiang Yuyuan og Deng Linlin slo USA i lagturnkonkurransen, men kjempet hele OL mot anklager om at flere av dem ikke var gamle nok til å delta. Foto: AP/SCANPIX
FRIFUNNET: Yang Yilin, Li Shanshan, He Kexin, Jiang Yuyuan og Deng Linlin slo USA i lagturnkonkurransen, men kjempet hele OL mot anklager om at flere av dem ikke var gamle nok til å delta. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Kinas turnjenter var gamle nok

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer