Kineser raskere enn Usain Bolt i første runde

På 100 meter.

KONTROLL: Usain Bolt hadde få problemer med å vinne sitt heat i den første runden av mennenes 100 meter i kveld. Men superstjerna hadde bare den sjuende best tida sammenlagt. Foto: AFP / NTB Scanpix
KONTROLL: Usain Bolt hadde få problemer med å vinne sitt heat i den første runden av mennenes 100 meter i kveld. Men superstjerna hadde bare den sjuende best tida sammenlagt. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): VMs aller største øvelse startet i kveld da første runde av mennenes 100 meter gikk her i Moskva.

Ikke overraskende hadde verken Usain Bolt eller hans nærmeste utfordrere store problemer med å gå videre til morgendagens semifinale.

Kinesisk overraskelse
Den store overraskelsen var kinesiske Peimeng Zhang (26), som satte ny nasjonal rekord da han beinet inn til 10.04. Det sendte ham videre som femte beste løper sammenlagt.

Usain Bolt hadde - som vanlig - en litt svak start, men hadde få problemer med å vinne sitt heat. Tida ble 10.07.

- Det var et godt løp. Det viktigste var å gå videre til neste runde, så jeg tok det rolig og gjorde jobben. Jeg har ventet på dette lenge og jeg er veldig spent. Nå handler det om å levere og få det overstått i morgen, sier Bolt til pressen etter heatet.

OVERRASKET: Peimeng Zhang vant sitt heat og satte ny kinesisk rekord på 10.04 på 100 meter i kveld.Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
OVERRASKET: Peimeng Zhang vant sitt heat og satte ny kinesisk rekord på 10.04 på 100 meter i kveld.Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

Raskest av alle som tok seg videre til morgendagens semifinale var amerikanske Mike Rodgers, med 9.98. Den som overbeviste mest var riktignok den franske unggutten Jimmy Vicaut. Han løp «bare» på 10.06, men slapp opp toppfarta etter rundt 80 meter.

Både semifinalen og finalen i VM går i morgen.

Revansj
Verdensrekordholder Bolt er ekstra hypp på å vinne tilbake VM-tronen på 100 meter. Under VM i Daegu i Sør-Korea for to år siden tjuvstartet nemlig den jamaicanske superstjerna i finalen.

Det ga landsmannen Yohan Blake sjansen til å vinne 100 meteren, noe han gjorde i utklassingsstil.

Blake er imidlertid ikke med her i Moskva, på grunn av skade. Tyson Gay og Asafa Powell er heller ikke med, ettersom begge testet positivt på ulovlige, prestasjonsfremmende stoffer før sommeren.

• Semifinalene går fra kl. 17.05 norsk tid i morgen. Finalen går 19.50.