Kinesisk barnestjerne var også juks

Den egentlige sangeren «er lubben og har ujevne tenner».

(Dagbladet.no): Du var kanskje også en av de som lot deg røre av den bedårende lille jenta som sang vakre «Ode til moderlandet» i begynnelsen av åpningsseremonien i Beijing?


- Jeg følte meg så vakker i min røde kjole, sa Lin ifølge
China Daily etter å ha fremført hymnen foran en hel verden.

Men 9-årige Lin Miaoke kan ikke synge.

«Det riktige bildet»

Den vakre stemmen tilhørte derimot sju år gamle Yang Peiyi, som ikke fikk delta på seremonien fordi hun ifølge seremoniens musikalske ansvarlige har «et lubbent ansikt og ujevne tenner», melder AFP.

- Vi ønsket at prosjektet skulle gi det riktige bildet og vi tenkte på hva som var best for nasjonen, sier Chen Qigang, musikalsk ansvarlig for seremonien, til nettstedet sina.com.

- Barnet på seremonien bør ha et feilfritt utseende og uttrykk, og Lin er perfekt med tanke på det. Alle vi som jobbet med dette mente derimot at Yang hadde en perfekt stemme, sier Cheng videre.

Intervjuet ble kort tid etter fjernet fra nettstedet.

BARE MIMING: Lin Miaoke (9) i rød kjole til venstre mimer «Ode til Moderlandet». Kineserne ville ikke vise fram det «lubne ansiktet og ujevene tennene» til Yang Peiyi, som egentlig sang. Foto: Peer Grimm, EPA/Scanpix
BARE MIMING: Lin Miaoke (9) i rød kjole til venstre mimer «Ode til Moderlandet». Kineserne ville ikke vise fram det «lubne ansiktet og ujevene tennene» til Yang Peiyi, som egentlig sang. Foto: Peer Grimm, EPA/Scanpix Vis mer

Kjendis med eget nettsted

Lin Miaoke er et allerede kjent ansikt i Kina etter å ha deltatt i tv-reklamer på kinesisk tv. Hennes far er en kjent fotojournalist i Beijing Legal News, mens bestefar er en kjent kunstner.

To dager etter hennes opptreden på åpningsseremonien, var det allerede opprettet ett eget nettsted for fans av lille Lin, sier far Lin Hui ifølge China Daily.

Men synge, det kan hun altså ikke.

Kinesisk barnestjerne var også juks
SYNGER IKKE GODT NOK: Lin Miaoke var søt nok, men synger ikke godt nok.
IKKE SØT NOK: Yang Peiyi synger fantastisk, men fikk ikke vise ansiktet sitt under OL-åpningen.