Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk filmskaper hevder Paul døde allerede i juli

- Tyskerne har skjult dødsfallet og lurt oss i lang tid.

HVA SKJULER HUN? Gabi Barke, ansatt på akvariet i Oberhausen, henger et svart sørgebanner foran plakten som forteller at VM-helten Paul bodde der. Er Gabi og hennes kolleger innblandet i en konspirasjon og dekker over at Paul døde for over tre måneder siden? Neppe, men det er påstandene fra en kinesisk filmskaper. Foto: Roland Weihrauch, AFP/Scanpix
HVA SKJULER HUN? Gabi Barke, ansatt på akvariet i Oberhausen, henger et svart sørgebanner foran plakten som forteller at VM-helten Paul bodde der. Er Gabi og hennes kolleger innblandet i en konspirasjon og dekker over at Paul døde for over tre måneder siden? Neppe, men det er påstandene fra en kinesisk filmskaper. Foto: Roland Weihrauch, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Som om ikke verden ble rystet tilstrekkelig av nyheten om at den angivelig klarsynte blekkspruten Paul gikk bort natt til i går:

En kinesisk dokumentarfilmskaper hevder at Paul faktisk døde allerede 9. juli. Altså samme dag som han spådde at Spania kom til å vinne VM-finalen.

- Tyskerne har skjult dødsfallet og lurt oss i lang tid, hevder Jiang Xiao, som altså står bak filmen «Hvem drepte blekkspruten Paul?», overfor The Guardian.

Den britiske avisa hadde i går reportere både i Berlin og Beijing i sving med saken.

Ble drapstruet Jiang sier ikke noe om hvorfor eller hvordan hun mener blekkspruten ble tatt av dage. Men det er jo lov å tenke sitt. For etter å ha tippet korrekt vinner i de fem første kampene til Tyskland, forutså han også tapet mot Nederland i semifinalen.

Av en eller annen grunn fikk dette enkelte tyskere til å legge skylda på blekkspruten etter tapet, og den skal ha blitt truet på livet.

Jiang synes det er noe merkelig at nyheten om Pauls død kom temmelig raskt etter at filmteamet ble kontaktet av akvariet i Oberhausen med beskjed om at de ville samarbeide.

- Vi har vært i kontakt med det tyske akvariet helt siden vi startet produksjonen, men jeg synes det virket som de var redde. Filmens hensikt er å avsløre historien bak blekksprutmirakelet, så de var nervøse.

Røper ikke alt Jiang kan til og med anslå i prosent hvor stor sjanse det er for at et tysk akvarium har holdt en hel verden for narr i over tre måneder.

- Vi etterforsket mye for å lage filmen, og jeg er 60 til 70 prosent sikker på at Paul døde 9. juli, sier hun.

Hun nekter å forklare hvorfor og hvordan dette har skjedd, og hvordan filmteamet har funnet det ut. Da må vi nok vente til filmen kommer.

Det er noe uklart om den kommer på norske kinoer med det første. Ikke kan vi spørre Paul heller, for nå er han garantert død.

GOD TIPPER: Blekkspruten Paul plukket ut hjemlandet Tyskland som vinner mot fødelandet England foran åttedelsfinalen i VM. Og fikk selvsagt rett. Foto: Volker Hartmann, AP/Scanpix
GOD TIPPER: Blekkspruten Paul plukket ut hjemlandet Tyskland som vinner mot fødelandet England foran åttedelsfinalen i VM. Og fikk selvsagt rett. Foto: Volker Hartmann, AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!