Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk gullvinner fikk ikke vite om morens kreftsykdom

Skulle skjermes frem til finalen i London, sier faren.

SKJERMES Morens kreftsykdom ble skjult fra gullvinner Wu Minxia (t.v) slik at hun var konsentrert på trening og stupefinalen, sier faren til Minxia. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
SKJERMES Morens kreftsykdom ble skjult fra gullvinner Wu Minxia (t.v) slik at hun var konsentrert på trening og stupefinalen, sier faren til Minxia. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU Vis mer

(Dagbladet): Faren til den kinesiske gullvinneren Wu Minxia har angivelig innrømt at han skjulte for datteren at moren hadde hatt brystkreft i åtte år for å holde henne fokusert frem mot OL, skriver AFP.

Familien skal også ha holdt bestemorens død skjult for datteren.

- Wu ringte oss etter at bestemoren hennes døde, og jeg beit tenna sammen og sa at alt var fint, at vi ikke hadde noen problemer, sier faren Wu Jueming til Shanghai Daily, ifølge AFP.

Foreldrene mener at løgnene er «nødvendige» for å holde datteren fokusert på treningen.

- Vi snakker aldri om familieproblemer med vår datter, sier faren.

Soviet-aktige skoler Etter at saken ble publisert har kritikken mot Kinas treningsskoler igjen blitt kraftig kritisert.

Kina har flere ganger tidligere blitt kritisert for det AFP beskriver som «Soviet-aktige» sportsskoler, der potensielle atleter blir rekruttert i ung alder og blir utsatt for knallhard trening.

- Bortsett fra å gjør folk gale gjør også vår olympiske strategi at folk mister humaniteten deres, skrev en bruker på det Twitter-liknende mikrobloggtjenesten Sino Weibo.

Strategien har gitt resultater, og Kina leder i øyeblikket medaljestatistikken i London-OL foran USA. I Bejing-OL i 2008 fikk Kina hele 51 gullmedaljer. USA fikk nest mest med 36.

Gull Minxia vant gull i synkromstuping, og ble med det den første stuperen i historien til å vinne gull i tre OL på rad.

Shanghai Daily skriver at foreldrene til Minxia sjelden ser datteren, og at de følger med på hva hun gjør via en kinesisk mikroblogg-tjeneste. Foreldrene var i London for å se datteren stupe, men møtte ikke datteren før etter stupefinalen.

- Vi sendte henne bare en melding der vi sa at vi var fremme i London. Vi skrev at vi var trygge, og at hun ikke trengte å bekymre seg. Hun ringer ikke ofte, hun er for opptatt med å trene.

- Vi har i flere år visst at datteren vår ikke tilhører oss lenger, sier faren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media